Lättklätt i Tryckkammaren (inbunden) Lättklätt i Tryckkammaren
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2020-09-04
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
235 x 160 x 22 mm
Vikt
512 g
SAB
Hc
ISBN
9789178355167
Lättklätt i Tryckkammaren (inbunden)

Lättklätt i Tryckkammaren

(37 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-04
49 229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för pensionärerna Agnes och Adolf. De trivdes aldrig i lägenheten inne i samhället.

Agnes tänker påta i trädgården och så ska hon äntligen skaffa katt. Adolfs plan är mer stillasittande och han förstår inte vad de ska med ett kattskrälle till, men snart nog får han annat att tänka på. För i husen omkring sker det saker!

Grannparet Rut och Herman blir snabbt deras vänner, och herrarna tar för vana att försvinna in i Hermans bod på kvällarna. Där vankas det starka drycker och lättklädda damer

Annat är det hos Lutz, grannen på andra sidan. Från hans tomt hörs ett fasligt väsen och vad det än är han bygger så är skapelsen både stor och hemlig. Är det Frankensteins monster som döljer sig under presenningen, oroar sig Adolf.

Ja, märkliga ting sker i bygden. Det viskas om osaliga andar, och någon kör omkring i en gammal likbil med en amerikansk flagga vajande från antennen. Ljunglyckorna kommer aldrig bli sig likt igen.

Lättklätt i Tryckkammaren är ännu en varm och humoristisk skröna i sann Karin Brunk Holmqvist-anda!

KARIN BRUNK KARLSSON, född 1944 i Simrishamn, har sedan den skönlitterära debuten med Potensgivarna 1997 skrivit nitton böcker. Hon är 2021 års vinnaren av Piratenpriset. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över två miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Förutom författar har Brunk Holmqvist även varit verksam som socionom, trollkarl, mannekäng, politiker och revyprimadonna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Lättklätt i Tryckkammaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt bok på semestern
  eftermiddagste.se, 10 juni 2021

  Som vanligt lyckas Karin skapa en härlig skröna i vår och försommar skrud. Här får vi både följa vårens framfart och början på sommaren såväl som de härliga personerna och deras tankar och handlingar. Som alltid är det osäkerheten för det ovanliga och det man inte förstår som är det missförstånden handlar om och som det blir tokigheter runt. Men också de vanliga vardagsbestyren blir småroliga när de beskrivs utifrån personernas karaktärsdrag och det är ju ändå det som gör denna (och hennes ti... Läs hela recensionen

 2. Ännu en bra bok av denna fantastiska författare !
  Fru Dittling (Gottröra), 19 november 2020

  Hon fångar som alltid ens intresse, så klockan blir alltid för mycket innan man släcker . Alldagliga och tokroliga , små episoder. En mysig feelgood bok , när den är som bäst .Passar i alla åldrarna , över 30.

 3. En bok att må bra av!

  Härliga karaktärer och mysiga miljöer!

  I den här boken får vi träffa två par; de nyblivna grannparen Agnes/Adolf och Rut/Herman. Vi får också träffa en tysk och ett antal danskar... Sen får vi inte glömma den lättklädda i tryckkammaren naturligtvis!

  Boken består av mysiga miljöer, grannsämja, dricka med lite extra i, skvaller och nyfikenhet i Stora mått!

  En bok jag varmt kan rekommendera i tider där man både behöver ett litet leende på läpparna och ett rejält skratt!

 4. 3+
  Bokdjungeln , 13 november 2020

  Boken börjar lite segt, det händer inte så mycket. Men allt eftersom man kommer in i boken så blir det bättre. Språket är lättsamt och tempot lugnt och fint. Härliga beskrivningar av karaktärerna. Man kan verkligen se pensionärerna framför sig där de står och skvallrar om andra.
  Jag kommer på mig själv med att skratta till medan jag läser, så lite rolig är den också.
  Detta är alltså en mysig och lite rolig bok.

 5. Underhållande och lättläst - Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 9 november 2020

  Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för Agnes och Adolf, de trivdes aldrig i sin lägenhet inne i samhället. Nu kan Agnes ägna sig åt trädgårdsarbete och skaffa sig en katt vilket Adolf inte kan förstå vad de ska med en katt till. Grannarna Herman och Rut blir snart deras vänner och herrarna försvinner gärna in i Hermans bod.

  Det här den första boken jag läser av författaren Karin och jag har förstått att det finns många fler som jag har missat. Den här boken ä... Läs hela recensionen

 6. Österlen
  Gertrud Freij, 5 oktober 2020

  Jag gillar Karin Brunk Holmqvists böcker. Hennes humor. Jag bor på Österlen och det är också så att man känner igen byarna det handlar om.

 7. Karin har lyckats igen.
  Ann Jacobsson, 29 september 2020

  Karins böcker är så underhållande och lättlästa. Hon har återigen lyckats beskriva livet på landet både med allvar och humor. Utan tvekan en bok att rekommendera om man vill läsa något utan att behöva tänka och analysera utan man kan bara njuta av orden.

 8. Lättläst
  Inger Hansson, 22 september 2020

  Alltid lika roligt ochi underhållande att läsa Karin Bruno Holmqvists lättlästa böcker.
  Människorna, platserna och handlingar är så jordnära och igenkännande!

 9. Härlig läsning.
  lena olebacken, 21 september 2020

  Ännu en bra bok. Lättläst,rolig och mycket humor. Människorna som återspeglas i boken är så naturtrogna
  man lever sig in i deras själar o rum . Har man börjat läsa, så kan man inta sluta förrän boken är slut.

 10. Ett säkert kort
  @bettan_bokprataren (Örebro), 16 september 2020

  Karin är ett säkert kort på feelgoodhimlen, man får det man förväntar sig. Som vanligt är den här berättelsen en fullträff. Faktiskt en av Karins bättre enligt mig.
  Det är en otroligt charmig berättelse som inkluderar allt från lättklädda damer till ett mystiskt hemmabygge.
  Såklart bjuds vi på mysiga miljöer från Karins Österlen och givetvis lite udda och
  lagom tokigt med charmiga karaktärer, man kan inte annat än gilla dem. Rappa repliker som får mig att le och mysa.
  Boken ä... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Karin Brunk Holmqvist