Konsulten som inte ville bada (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (258.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Kjellman
Utgivningsdatum
2021-05-25
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789178357499
Konsulten som inte ville bada (ljudbok)

Konsulten som inte ville bada Ljudbok

(15 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-05-25

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En bok om svek och kärlek, att sluta till sitt hjärta.

Kenneth V Anderssons liv leker. Som framgångsrik konsult har han gjort sig en förmögenhet på att rationalisera bort anställda på olika företag. Hemma i lyxlägenheten njuter han av svindyra hämtmiddagar, fina viner och filmkvällar framför den exklusiva storbildsteven tillsammans med sin tio år yngre sambo. Kenneth är en mästare på att välja bort saker. Av bekvämlighetsskäl har han valt bort att gifta sig, skaffa barn och umgås med andra människor.

Men så en fredagskväll väljs han plötsligt bort själv. När flickvännen gör slut med honom rasar hela hans tillvaro samman. Plötsligt inser han hur brutalt ensam han är. Efter ett par misslyckade dejtingförsök åker han ut till sommarhuset i Baskemölla på Österlen för att slicka sina sår och pliktskyldigt besöka sin far på ett äldreboende i närliggande Simrishamn.

När den vresige och något senildemente fadern avslöjar att en familjehemlighet är orsak till mammans försvinnande för snart fyrtio år sedan påbörjar Kenneth en sällsam resa, där hans väg korsas av den mystiska Elisabet och hennes udda familj. I sin jakt på vad som verkligen hände hans mamma blottas hans förflutna bit för bit, och när sanningen avslöjas tvingas Kenneth konfrontera både sin barndom och sina känslor för Elisabet och sin pappa.

Konsulten som inte ville bada är en roman om att hitta sig själv, berättad med den humor och värme som blivit Mikael Bergstrands signum.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Bergstrand