Psykopatens handbok : mitt liv med en psykopat (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2022-03-22
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
217 x 142 x 25 mm
Vikt
462 g
SAB
Lz
ISBN
9789178359059

Psykopatens handbok : mitt liv med en psykopat

Inbunden,  Svenska, 2022-03-22
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det viktigaste för min förövare var att vår hemlighet skulle bevaras. Hans värld var fylld av hemligheter och viktig information som var avgörande för ett fulländat liv. Omgivningen skulle inte förstå hans metoder och det speciella band vi hade."

Maria Oldenstedt levde i över tio år med en psykopat. Han misshandlade henne, både psykiskt och fysiskt, medan hon försörjde honom. Han fick henne att tycka att det var helt normalt, samtidigt som det var oerhört viktigt för honom att ingen hade inblick i deras liv.

Utåt sett var Maria en framgångsrik stylist med egen salong, men inombords fungerade ingenting. Allting förändrades när Maria insåg att hon hade känslor för en annan man. Då började en lång och hatfylld väg till frihet.

Psykopatens handbok utgår från femton regler som hennes förövare använde för att manipulera sin omgivning. Maria delar här med sig av sina livserfarenheter och berättar hur hon hamnade i klorna på en personlighetsstörd man. Genom att avslöja psykopatens egna metoder vill hon hjälpa andra som sitter fast i liknade dysfunktionella förhållande. Hon brukar själv säga: jag har gått en tio år lång utbildning hos en psykopat.

MARIA OLDENSTEDT bor i Stockholm med sin sambo, två egna barn och ett bonusbarn. Hon jobbar som utbildare och inspiratör inom makeup och hårstyling och har en egen salong i Stockholm. Tillsammans med Linda Sandkvist driver hon Psykopatpodden som når ut till 10 000 lyssnare per avsnitt. De håller också föreläsningar tillsammans.

Syftet med podden och instagramkontot är att dela med sig av kunskap och egna erfarenheter.

"Många brottas med skuld, skam och ensamhet. I podden belyser vi hur manipulationen går till och hur man kan skadas på olika sätt. Vi lyfter varningstecken och hur man kan ta sig ur förövarens grepp. Podden har varit en resa för min egen läkning då jag själv hade frågor och började kontakta experter. Sen märkte vi att många var i samma situation och den har fått stor spridning." Maria Oldenstedt

"Boken är ytterst angelägen och ett viktigt stöd för de som försöker bryta sig loss från en våldsam relation. Berättelsen är även mycket viktig i samhällsdebatten kring mäns våld mot kvinnor." Maria Fridstjerna, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykopatens handbok : mitt liv med en psykopat
  2. +
  3. Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina av Jon Forsling (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »