Fortfarande Alice (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-02-14
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
144 g
SAB
Hce
ISBN
9789178359790
Fortfarande Alice (pocket)

Fortfarande Alice

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2022-02-14
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Alice Howland är en mycket välrenommerad Harvardprofessor på höjden av sin karriär när hon märker att hon börjar glömma saker. Först ett ord då hon håller en föreläsning, något som vanliga människor inte ens skulle reflektera över men som är en skrämmande upplevelse för den osedvanligt strukturerade och skärpta Alice. Och så den dag då hon under sin joggingtur i city upptäcker att hon inte vet var hon befinner sig. Hon söker läkare och får diagnosen tidig Alzheimer. Hon är femtio år gammal.

Fortfarande Alice handlar om en kvinna som rent bokstavligt tappar förståndet. Det är hjärtslitande och sorgligt och fruktansvärt skrämmande men ändå inte alldeles becksvart. Alice växer också av sjukdomen, får en närhet till sin man och sina barn som hon inte haft särskilt mycket tid eller känslor för tidigare. För Alice är trots allt inte bara den galna Alzheimerpatienten hon är också fortfarande Alice: professor, lärare, maka, mor och till sist även mormor.

Den thrillerspännande och hjärtslitande boken bakom storfilmen Still Alice.

 

LISA GENOVA är född 1970. Hon är fil.dr i neurovetenskap från Harvard och mycket engagerad i Alzheimerfrågor. Romandebuten Fortfarande Alice gav hon först ut själv innan den gavs ut på ett stort förlag. Boken har sedan dess legat 56 veckor på New York Times topplista, blivit flerfaldigt prisbelönad och givits ut i 31 länder. Filmen hade svensk premiär våren 2015 och har vunnit en lång rad priser, bl.a. belönades Julianne Moore med Oscar, Golden Globe och BAFTA för bästa kvinnliga huvudroll.

"En oerhört gripande bok om vad som händer när Alzheimer drabbar en 50-årig kvinna och hennes familj. Skriven med kunskap, inlevelseförmåga och medkänsla." Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fortfarande Alice
  2. +
  3. Det börjar med oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det börjar med oss av Colleen Hoover (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lisa Genova