Hela svenska folkets Loffe (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2022-03-12
Förlag
BOKFABRIKEN
ISBN
9789178359936
Hela svenska folkets Loffe (e-bok)

Hela svenska folkets Loffe E-bok

En biografi över Janne Carlsson

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-03-12

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Janne "Loffe" Carlsson var en av Sveriges mest folkkära artister. Hans filmer Repmånad och Göta kanal är fortfarande älskade komediklassiker. Men Janne var inte bara en folklig glädjespridare utan en sann allkonstnär. Han spelade lika ofta dramatiska filmroller, och under sin karriär arbetade han med de flesta stora skådespelarna: Kim Anderzon, Per Oscarsson, Allan Edwall, Eva Röse och många, många fler.

Janne komponerade också musik för teater och film, och som en av landets bästa trummisar spelade han i egna grupper som Hansson & Karlsson och Heta Linjen och med artister som Jimi Hendrix, Dexter Gordon, Lars Gullin och Pugh Rogefeldt. Han skapade bild- och skulpturkonst och drev under nästan tjugo år en prisad reklambyrå och var dessutom en inte oäven enduroförare.

I en serie intervjuer som skulle ha blivit hans memoarer berättar Janne öppenhjärtigt om sin karriär för författaren Mikael Jansson. Resultatet blev Hela svenska folkets Loffe. Här kommenterar han succéerna och fiaskona, missbruksproblemen och glädje ämnena och berättar om samarbeten med svenska och internationella artistkollegor jämte andra mer okända sidor av sitt rika liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »