Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (192.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2022-03-12
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789178359950
Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson (ljudbok)

Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson Ljudbok

(8 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-03-12

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Janne "Loffe" Carlsson var en av Sveriges mest folkkära artister. Hans filmer Repmånad och Göta kanal är fortfarande älskade komediklassiker. Men Janne var inte bara en folklig glädjespridare utan en sann allkonstnär. Han spelade lika ofta dramatiska filmroller, och under sin karriär arbetade han med de flesta stora skådespelarna: Kim Anderzon, Per Oscarsson, Allan Edwall, Eva Röse och många, många fler.

Janne komponerade också musik för teater och film, och som en av landets bästa trummisar spelade han i egna -grupper som Hansson & Karlsson och Heta Linjen och med artister som Jimi Hendrix, Dexter Gordon, Lars Gullin och Pugh Rogefeldt. Han skapade bild- och skulpturkonst och drev under nästan tjugo år en prisad reklambyrå och var dessutom en inte oäven enduroförare.

I en serie intervjuer som skulle ha blivit hans memoarer berättar Janne öppenhjärtigt om sin karriär för författaren Mikael Jansson. Resultatet blev Hela svenska folkets Loffe.Här kommenterar han succéerna och fiaskona, missbruksproblemen och glädje-ämnena och berättar om samarbeten med svenska och internationella artistkollegor jämte andra mer okända sidor av sitt rika liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Jansson