Kloster : vistelser i stilla rum (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2008-03-01
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Engstedt, Pippi (foto)
Dimensioner
208 x 170 x 17 mm
Vikt
500 g
SAB
Na.08,Ckt
ISBN
9789178432721
Kloster : vistelser i stilla rum (häftad)

Kloster : vistelser i stilla rum

(7 röster)
Häftad Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

I Sverige är traditionen att besöka kloster inte så vanlig få vet att allmänheten ofta har tillträde till de stillsamma och vackra klostermiljöerna oavsett trosuppfattning. Det här är en guidebok om nordiska och sydeuropeiska kloster som tar emot gäster för kortare besök eller vistelser med övernattning.
Kloster --vistelser i stilla rum ger en inblick i det dagliga klosterlivet, skildrar historien bakom varje kloster och berättar om de sedvänjor man tillämpar. Vissa av dem är bara öppna för kvinnor, andra bara för män och en del har önskemål om tystnad. Variationen är stor: På Österlen finns ett modernt kloster i betong och ett annat i ett före detta hönshus. Söder om Rom finns ett kloster med egen strand och i medeltidsstaden Assisi finns ett av Birgittasystrarnas många gästhem med stor trädgård och takterrass.
Vitt skilda miljöer men med en sak gemensamt: Alla erbjuder besökaren möjlighet till en avkopplande vistelse i stilla, vilsamma rum.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pippi Engstedt

  • Älskade träd : om 33 arboreta, en rad alléer & andra träd

    Pippi Engstedt

    Älskade träd är den första foto- och guideboken som visar vägen till Sveriges trettio trädsamlingar, arboreta. Dessutom kommer en del andra speciella träd och alléer på vägen med som en värmländsk granallé och en rekordlång äppelträdsallé. Följ me...

  • Promenadboken

    Pippi Engstedt

    En bok om promenaden som idé, aktivitet och njutning. Gå i din egen takt: strosa, ströva, släntra eller spankulera som lär vara en blandning av spatsera och spekulera - och ja, läkare tror att vi tänker bättre och minns mer om vi promenerar. Längs...