Bilden av modet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2009-02-09
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Oddner, Georg (foto) / Rönn, Carl Johan (foto) / Jansson, Mikael (foto)
Dimensioner
330 x 250 x 25 mm
Vikt
1950 g
SAB
Ihk-c.5
ISBN
9789178432875
Bilden av modet (inbunden)

Bilden av modet

(7 röster)
Inbunden Svenska, 2009-02-09
324
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det är i slutet av 1940-talet som svenskt modefotografi börjar få ett eget uttryck, till en början med intryck från Amerika där Sten Didrik Bellander som förste svensk assisterade den då 24-årige Richard Avedon.
Men det var hemma i Sverige som Bellander och hans samtida kollegor utvecklade ett eget bildspråk, präglat av lugna, naturliga poser och kärleken till dagsljus.

I Bilden av modet skriver två av Sveriges mest namnkunniga modeskribenter, Tonie Lewenhaupt och Lotta Lewenhaupt, om pionjärerna och föregångarna, några av dagens verksamma modefotografer, influenserna, de tongivande tidningarna Harpers Bazaar och Vogue och deras svenska efterföljare Bonniers Månadstidning, Damernas Värld och Femina och utvecklingen från en tid då modebilderna kom till på en bakgata till dagens påkostade fotograferingar med supermodeller och stjärnfotografer.

Bland de drygt tjugo fotograferna i boken märks förutom Sten Didrik Bellander exempelvis Lars Nordin, Georg Oddner, Kerstin Bernhard, Arne Nilson, Ralf Turander, Carl Johan Rönn, Carl Bengtsson och Mikael Jansson, för att nämna några, och författarna försöker ringa in vad det är som gör just dessa fotografer så speciella. Sextio års mode av våra största modefotografer tillsammans med författarnas djupa kunskap bildar en unik dokumentation av den svenska modefotografins historia. En blivande klassiker!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bilden av modet
  2. +
  3. Augusta Lundin : haute couture på svenska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Augusta Lundin : haute couture på svenska av Lotta Lewenhaupt, Anna Bergman Jurell (häftad).

Köp båda 2 för 580 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna