Arkitektens fritidshus (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2010-09-24
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Engdahl, Lena (red.) / Pennanen, Marja (form) / Johansson, Patric (foto)
Dimensioner
300 x 220 x 30 mm
Vikt
1750 g
SAB
Icdaf
ISBN
9789178432882
Arkitektens fritidshus (inbunden)

Arkitektens fritidshus

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2010-09-24

Slutsåld

Ett gathus på Österlen. Ett trevånings kollektivboende i Lysekil. Ett gammalt torp norr om Hjo. En före detta ruin i liguriska bergen. Ett fritidshus kan ligga nästan varsomhelst. Och se ut hur som helst. Det som gör fritidshusen i denna bok så speciella är att de bebos av personer som i sitt dagliga värv bland annat skapar vackra, trivsamma miljöer åt andra. Vi ville ta reda på hur det visar sig i det egna boendet och besökte ett tjugotal arkitekter när de befann sig i sina fritidshus långt borta från storstadsjäkt, deadlines och trendiga arkitektkontor.

Resultatet blev en blandning av gemytligt torparliv och supermoderna nybyggen, renoveringsobjekt och ärvda fastigheter, italiensk klinker och bonade trägolv, stål, rostfri design och kök med vingliga pinnstolar. Snyggt, charmigt ibland lite rörigt och ofta påtagligt ostylat. Inspirerande är det i alla fall!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kenneth Kauppi

  • Arkitektens trädgård

    Kenneth Kauppi

    I "Arkitektens trädgård" beskrivs arkitekters och landskapsarkitekters egna gröna rum allt ifrån minutiöst bearbetade mindre villaträdgårdar till i stort sett hela landskapsvyer där trädgårdsrummet främst är naturen. Någon enstaka terras...

Bloggat om Arkitektens fritidshus