Boken om Bokmässan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2009-09-24
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Nordqvist, Jörgen (form)
Dimensioner
286 x 222 x 20 mm
Vikt
1140 g
SAB
Ad-c:bf Bok & Bibliotek i Norden
ISBN
9789178433193
Boken om Bokmässan (inbunden)

Boken om Bokmässan

Inbunden Svenska, 2009-09-24

Slutsåld

Bok & Bibliotek i Göteborg är mässan som inga lågkonjunkturer eller illavarslande profetior om en dyster framtid för böcker biter på. År efter år slås nya besöksrekord och idag är mässan norra Europas största med över 100 000 nationella och internationella besökare.

Allt startade i mitten av 1980-talet med ett möte mellan entreprenörerna Bertil Falck och Conny Jacobsson. Den ene var administrativ chef på biblioteket i Göteborg, den andre bibliotekschef i Hagfors. Mötet resulterade i biblioteksmässan Bibliotek 85 som noterade 5 000 bokintresserade besökare. Idag, 25 år senare, är mässan en samlingsplats som ingen förläggare eller författare med självaktning vill missa. Här möts jordnära bibliotekarier och svartklädda journalister, författare i alla genrer, små enmansförlag och stora förlagsdrakar, en aldrig sinande ström av intresserade besökare och varenda upptänklig kändis i branchen.

Lagom till 25-årsjubileet släpps Boken om Bokmässan som är en dokumentation av denna fantastiska framgångssaga. Bertil Falck och Conny Jacobsson själva samt Anna Falck, Gunilla Sandin och många, många fler berättar om de första 25 åren från den gryende tanken om en biblioteksmässa som skulle ge ilningar i själen, till dagens gigantiska bokmässa. Det är en färgstark och rolig berättelse, rikt illustrerad med fotografier och teckningar ur 25-åringens arkiv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Roosvald