Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2012-02-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Fredrikson, Mats (form)
Dimensioner
204 x 163 x 20 mm
Vikt
540 g
ISBN
9789178433506
Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion (häftad)

Köp dig fri! Om design, överlevnad och konsumtion

(4 röster)
Häftad Svenska, 2012-02-20
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Saker är viktiga, spelar en roll i allas våra liv. För rättvisan i världen och för möjligheterna att leva långsiktigt i den. Vi ska inte och kan inte sluta tillverka och köpa saker. Däremot är det hög tid att börja bry oss om skillnaden mellan bra saker vars tillkomst och karaktär vi kan stå för och dåliga saker som bara är skräp.
De gamla, en gång förträffliga, stridsropen om skönhet för alla och slit och släng har förvandlats till usla deviser som sjukt billigt och köp och släng. Nya fungerande föreställningar behövs om vad god konsumtion och bra design kan tänkas vara i dagens globala värld. Och de behövs NU.
Det handlar då inte främst om att shoppa mindre, följa ett visst stilmässigt ideal eller att all tillverkning måste ske i Sverige. Utan om etik, transparens och debatt. Om att vi återigen måste börja efterfråga och värdera kvalitet. Med Köp dig fri! menas förstås inte heller att slippa undan från ansvar, utan raka motsatsen. Att vara beredd att betala det fulla priset för etiskt juste konsumtion.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Köp dig fri! Om design, överlevnad och ko...