Svenska Whiskyresan : Sveriges destillerier och barer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Utmärkta resmål
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2011-09-29
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Andersson, Bosse (foto)
Dimensioner
216 x 170 x 15 mm
Vikt
540 g
SAB
Qcaf,641.2
ISBN
9789178433629

Svenska Whiskyresan : Sveriges destillerier och barer

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2011-09-29
142 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"På 1500-talet var Ven ett rent helvete, då Tycho Brahe plågade bönderna med samma energi som han skådade i stjärnorna. Men i dag är ön ett paradis. Och skulle det börja regna så kan jag inte tänka mig ett bättre skydd än baren i Backafallsbyn. Här finns alltid minst 500 sorters whisky ..."
Det må vara att vi inte har 500 svenska whiskysorter (ännu). Men de som finns förtjänar en egen bok! 2010 utnämnde en av världens mest respekterade whisky-skribenter en svensk whisky till Europas bästa för andra året i rad. Och flera andra ligger på fat i väntan på att erövra världen. Någon som vet att uppskatta vår svenska whisky-skatt är Bosse "Bildoktorn" Andersson som oförtrutet fortsatt sin resa bland whiskydestillerier och barer. Med samma entusiasm som i förra boken om Skottlands whisky tar han sig denna gång an den svenska. Resan tar honom till de svenska destillerierna, bland annat Mackmyra i Gävle, Wannborga på Öland, Grythyttan, Nora och Smögen. På vägen passerar han Torslundskaggen tunnbindaren i Dyltabruk - och ekskogen på Visingsö (någon måste ju se till att odla virke till tunnorna!) Förutom de redan nämnda destillerierna och ytterligare ett antal, sonderar han terrängen efter de bästa whiskybarerna i landet. Vilket till Bosses stora förtjusning visade sig vara många! En sak står klar: Den svenska whiskyn som ligger på lagring i denna stund kommer inte att stå den skotska långt efter. Och Bosse vet att berätta vilken den är!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska Whiskyresan : Sveriges destillerier och barer
  2. +
  3. Whisky, whiskey & bourbon : Skottland, Irland, USA, Japan och Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Whisky, whiskey & bourbon : Skottland, Irland, ... av Örjan Westerlund (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bosse Andersson

  • Whiskyresan

    Bosse Andersson

    Hur kommer det sig att Laphroaig, en av världens rökigaste whiskysorter, ligger på nionde plats i Systembolagets försäljningslista över single malts? Denna Mount Everest of Scotch Whisky har inte bara en extrem smak, utan även en doft som gör min ...

Bloggat om Svenska Whiskyresan : Sveriges destilleri...