Konsten att odla staden : handbok i stadsodling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2014-03-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Lundgren, Emilia (form)
Illustratör/Fotograf
Karolina Westenhoff
Dimensioner
220 x 185 x 20 mm
Vikt
632 g
SAB
Qe
ISBN
9789178434169
Konsten att odla staden : handbok i stadsodling (häftad)

Konsten att odla staden : handbok i stadsodling

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2014-03-14
181
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 för leverans innan julafton - läs mer
För första gången i världshistorien är vi fler människor som lever i städer än på landsbygden. Stadsodling har växt till en global medborgarrörelse där allt fler gör anspråk på offentliga platser och odlar i sin närmiljö. Mellan husen bereder stadsgrisar marken för nya odlingsområden. I offentliga parker växer potatis och på taken ligger urbana jordbruk och framtidens växthus.

Att bo mitt i en stad är inget hinder för den som vill ha en egen liten odlingsplätt stadsodling är hetare än någonsin. Det växer på tak och väggar, i parker och på torg, i innerstaden och i förorten. I "Konsten att odla staden" möter vi odlingsentusiaster som förverkligat sina gröna dröm mar utan att ha en egen trädgård. I boken finns idéer, tips, råd och konkreta tillvägagångssätt för alla som vill känna jord mellan fingrarna och få uppleva glädjen av en lyckad skörd, ett nyplanterat träd eller kanske till och med ägg från egna stadshöns! En rivningstomt, en asfalterad parkering, en trottoarkant allt kan förvandlas till gröna oaser. Till glädje för alla.

"Konsten att odla staden" är baserad på verkliga odlingsinitiativ i hela Sverige men även New York och Berlin. Innehållet är inte bara inspirerande det är i allra högsta grad genomförbart!

Ur innehållet: Odla där du bor, Odla på tak, Odla i park, Odla utan gifter, Odla på ödetomter, Odla i och på vatten, Ha djur i staden, Plantera träd, Gerillaodla, piratplantera eller busodla, Skörda utan att odla.

Författaren Sara Danielsson är anställd som forskare på Högskolan för Design och Konsthantverk. Hon har tidigare gett ut flera publikationer om hur medborgare själva kan påverka sin stadsmiljö och har skrivit boken Materialens Magi design för en skräpfri värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att odla staden : handbok i stadsodling
  2. +
  3. Urban odling : tak, terrass och balkong

De som köpt den här boken har ofta också köpt Urban odling : tak, terrass och balkong av Ulrika Flodin Furås, Mattias Gustafsson (häftad).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Danielsson

Bloggat om Konsten att odla staden : handbok i stads...