Arkitektens trädgård (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2014-03-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Pennanen, Marja (form) / Johansson, Patric (foto)
Dimensioner
301 x 223 x 30 mm
Vikt
1756 g
SAB
Qe
ISBN
9789178434176
Arkitektens trädgård (inbunden)

Arkitektens trädgård

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-03-14

Slutsåld

I "Arkitektens trädgård" beskrivs arkitekters och landskapsarkitekters egna gröna rum allt ifrån minutiöst bearbetade mindre villaträdgårdar till i stort sett hela landskapsvyer där trädgårdsrummet främst är naturen. Någon enstaka terrass eller balkong har också fått plats i boken som boendets små viktiga gröna oaser, inte minst centralt i storstaden.

Resultatet är en inspirerande, oväntad och variationsrik resa till trädgårdar skapade av arkitekter, från norr till söder, med allt ifrån det stilrena, strama, symmetriska till lummiga baksidor med vildvuxna skrymslen och vrår. Det är också en färd genom årstiderna; här finns trädgårdar i vackraste vinterskrud, sprakande höstfärger och skir vårgrönska. Boken är rikligt illustrerad och innehåller planritningar för varje trädgård.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Arkitektens trädgård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varför boken beställdes
  Kerstin Lindell, 20 november 2018

  Det var en present till min svärdotter.jag har själv bara tittat snabbt i boken men upplevde den inspirerande och med fina bilder

 2. icke inspirerande, inget nytt
  Maria Aggestam, 2 december 2014

  Dyr bok!
  Icke inspirerande. Inehaller ganska lite for de som soker nyheter.
  De som koper boken har forhoppningar och jag personligt blev besviken
  Inegn bok jag skulle rekommendera som julklapp till exempel

 3. Vacker och gedigen bok
  Kai Virihaur, 23 juni 2014

  Denna bok är en massiv och snyggt producerad volym med välgjorda beskrivningar av ett antal trädgårdar (inklusive någon balkongträdgård). Min enda invänding är att somliga av dessa trädgårdar inte egentligen är så intressanta att de platsar i boken. Någon av dem befinner sig i anläggningsfasen, och en annan består mest av en grusplan. Hus-arkitekter är kanske inte alltid så trädgårdsintresserade.

Visa alla 3 recensioner