Smultron (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2015-05-22
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Johansson, Hanna (form)
Dimensioner
234 x 200 x 10 mm
Vikt
790 g
SAB
Uffaöz Vinruteväxter
ISBN
9789178434428
Smultron (inbunden)

Smultron

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-05-22
227
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Boken är en sinnlig fröjd att läsa. Gör det!" Svenska Dagbladet

"It will be a great addition to our library." Elaine Charwat, The Linnean Society of London

"Lotte Möller återupprepar sitt vinnande koncept från sin bok om citroner och förmedlar kunskap om det lilla röda väldoftande smultronet så att man nästan kan känna smaken och doften." BTJ

Säg smultron och du får ett leende till svar. Men hur mycket vet vi om smultron mer än att de är doftande röda och smakar sommarlov, fågelsång och solsken?

Mångfaldigt prisbelönta Lotte Möller har färdats längs smultronets revor i tid och rum och gjort en mängd märkliga upptäckter. Till exempel att bäret som i dag står för barndom och oskuld en gång i tiden symboliserade falskhet och förräderi. Och att det inte var tillrådligt att äta eftersom paddor kunde ha förgiftat det. Fast Linné åt ändå smultron, upp till två och en liter om dagen, utan att må illa. Tvärtom blev han tack vare dem av med sin svåra gikt. Smultron har också haft en erotisk innebörd. Plocka smultron under snön var en populär pantlek på 1800-talet som gick ut på att den som förlorat fick låta sig kyssas under ett utspänt lakan. Allt man kan vilja veta om smultron i trädgården, i formgivningen, i botaniken, i sylt, desserter och brännvin, i Amerika, i dikten, i måleriet och i Shakespeares Othello avhandlas i denna spännande och vackert illustrerade bok som också bjuder på författarens godaste smultrondesserter.

Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund, Tre mästare tre trädgårdar samt inte minst Citron, den Augustnominerade boken om citronens historia och betydelse för europeisk kultur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Smultron. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Smultronbok för smultronögon

    Lotte har gjort det igen. Skapat en bok som kommer att få många många läsare. För oss som odlar smultron är historiken extra intressant. Informativ, fina bilder och härlig att ta del av. Grattis till en njutbar bok!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lotte Möller