Alla hönsen hemma och färska ägg i köket (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-03-05
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Romare, Carolina (foto)
Dimensioner
225 x 192 x 21 mm
Vikt
775 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789178434732
Alla hönsen hemma och färska ägg i köket (inbunden)

Alla hönsen hemma och färska ägg i köket

(17 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-05
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Om att kunna gå ut och plocka in nyvärpta ägg som du direkt kan använda i matlagningen? Det gjorde matskribenten Anna Billing.
För två år sedan förvandlade hon barnens övergivna lekstuga till hönshus och skaffade kycklingar. I trädgården bor numera sju mycket olika hönor som sprätter hela dagarna och äter matrester från familjen. De värper ägg i alla möjliga färger och storlekar som allihop hamnar i Annas kök och blir pocherade, stekta och kokta eller hamnar i läckra sallader, omeletter, pannkakor, såser och desserter. Gärna med tillsammans med annat från trädgården.
Alla hönsen hemma och färska ägg i köket är en kokbok med en twist. Den handlar om det dagliga livet med höns i en vanlig villaträdgård, kombinerat med praktiska tips om hanteringen av färska ägg och många enkla, goda äggrecept som förgyller både vardag och fest.
"Höns är bra för själen!" Allt om mat
"En inspirerande och personlig bok som både nybörjare och mer erfarna hönsägare har glädje av, och även den som enbart söker ny inspiration till äggrätterna hemma i köket." Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Alla hönsen hemma och färska ägg i köket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Roligt och intressant!
  LenaFia, 20 september 2017

  Har man höns så skall man titta i den här boken. Intressanta fakta om raser. Roligt om äggs olika färger. Recept när man får mycket ägg att laga av. Kul och inspirerande bok att titta i många gånger.

 2. Smart föda
  Lars-Örjan Hovbrandt, 28 mars 2017

  För att ha varit lote nedklankad tidigare så tycker jag att boken lyfter fram äggen i sitt rätta jag igen. Många bra tips och förslag på vad man kan göra med råvaran och även lite om hur ta hand om producenten.

 3. Trevlig presentbok
  Mandolin, 5 november 2015

  Köpte denna som present till en hönsfantast. Trevlig bok att bläddra i och läsa i. Ingen sträckläsningsbok kanske, mer av bläddra och mysa. Stort och smått om höns!

 4. Tycker jag
  Hans Bertil Svensson, 22 juli 2015

  Mer om höns uppfödning, lite mer detaljer och tips, önskas. Recepten är bra (och kommer att provas), men kan reduceras.
  Trevliga bilder och bra format

 5. Bra innehåll.

  Jag gav bort boken till ett av mina barnbarn, 12 år. Det verkade vara en trevlig blandning med både fakta, fina bilder och många recept att prova. Bra med hårda pärmar också.

 6. Alla hönsen hemma........
  ulla wihlborg, 7 april 2015

  Jag tyckte boken var så bra att jag gav bort den i Påskpresent. Med förhoppning om att mottagaren ska starta med höns inpå knuten.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anna Billing