Eget snus : tobaksodling och snusrecept för husbehov (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2015-03-24
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
276 x 180 x 15 mm
Vikt
615 g
SAB
Qe
ISBN
9789178434749
Eget snus : tobaksodling och snusrecept för husbehov (inbunden)

Eget snus : tobaksodling och snusrecept för husbehov

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2015-03-24
89
Finns i lager! Kommer snart. Förboka gärna.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Författaren och fotografen Per Englund satte upp stenhårda regler för sig själv för att få börja snusa igen: inget snus om det inte var egentillverkat på tobak han odlat själv. I Eget snus tobaksodling och snusrecept för husbehov beskriver han den långa mödosamma vägen, från uppdrivning av tobaksplantor och fram till det ögonblick då han ligger på golvet, sänkt av sin första prilla på ren black mammoth. Men innan dess har han skördat, torkat, malt, förädlat och förfinat snuset till historiens mest välförtjänta pris.

Eget snus innehåller allt du behöver veta för att du också ska bli självförsörjande på ekologiskt snus: råd och tips om odling och skörd, snusframställning, recept och smaksättning. Allt baserat på en kombination av Per Englunds egna erfarenheter och på de hundratals timmar han plöjt ner såväl i jorden som i otaliga kanaler i jakten på relevant och användbar information.

Berättelsen inleds och avslutas med en drömsk bildsvit från Englunds camera obscuraexperiment: svartvita fotografier tagna med ombyggda snusdosor.

Det går att tycka mycket om snus. Själv tycker jag det är rätt vedervärdigt. Trots detta så har jag med intresse och behållning läst Per Englunds bok Eget snus. Lättillgängligt och underhållande. BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eget snus : tobaksodling och snusrecept för husbehov
  2. +
  3. Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snus! : historia, märken, tillverkning & konste... av Mats Jonson (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Eget snus : tobaksodling och snusrecept f...