Makten över matkassen (häftad) Makten över matkassen
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2015-09-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Illustratör/Fotograf
Patric Leo
Dimensioner
240 x 173 x 20 mm
Vikt
473 g
SAB
Mxk
ISBN
9789178434756
Makten över matkassen (häftad)

Makten över matkassen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-09-17
49 171 Du sparar 122 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en bok om mat, eller rättare sagt om matens ursprung. Samtidigt som det talas om surdegar, närodlat och småskaligt, pågår en helt annan utveckling i Sverige och i världen. Det är en utveckling där det är lönsamt att amputera grisens knorr och proppa grisen full med antibiotika. Där den som orsakar stora miljöproblem, har usla arbetsvillkor, dålig djuromsorg och livsmedelskvalitet ändå kan stå som vinnare på matens världsmarknad. Just nu sker en förändring av det svenska jordbruket som kommer att påverka dig betydligt mera än alla dieter, matlarm eller krogtrender. Du ser spåren av förändringen ute i landskapet men också på tallriken. Men hur ska vi kunna välja vår mat, när vi inte vet vad vi väljer och någon annan redan har gjort valet åt oss? Har vi tappat makten över vår matkasse?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makten över matkassen
  2. +
  3. Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynliga arbetet - hemma och på jobbet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynli... av Thor Rutgersson, Ida Östensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Makten över matkassen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om fler läste skulle mycket förbättras...
    Anita Du Rietz, 12 januari 2017

    Den bästa bok jag läst på länge. En väckarklocka i vår tid! Rekommenderas varmt. Om fler läste boken skulle de välja annnorlunda och svensk matproduktion se annorlunda ut. Sjukdomarna i samhället skulle minska. Staten skullle spara pengar... vi skulle få ett bättre samhälle för både lantbrukare och sjukvården i landet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna