Makten över matkassen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2015-09-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Illustratör/Fotograf
Patric Leo
Dimensioner
240 x 173 x 20 mm
Vikt
473 g
SAB
Mxk
ISBN
9789178434756
Makten över matkassen (häftad)

Makten över matkassen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-09-17
75
Finns i lager! Kommer snart. Förboka gärna.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det här är en bok om mat, eller rättare sagt om matens ursprung. Samtidigt som det talas om surdegar, närodlat och småskaligt, pågår en helt annan utveckling i Sverige och i världen. Det är en utveckling där det är lönsamt att amputera grisens knorr och proppa grisen full med antibiotika. Där den som orsakar stora miljöproblem, har usla arbetsvillkor, dålig djuromsorg och livsmedelskvalitet ändå kan stå som vinnare på matens världsmarknad. Just nu sker en förändring av det svenska jordbruket som kommer att påverka dig betydligt mera än alla dieter, matlarm eller krogtrender. Du ser spåren av förändringen ute i landskapet men också på tallriken. Men hur ska vi kunna välja vår mat, när vi inte vet vad vi väljer och någon annan redan har gjort valet åt oss? Har vi tappat makten över vår matkasse?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Makten över matkassen
 2. +
 3. Bögjävlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bögjävlar av Stefan Ingvarsson, Roger Wilson, Daniel Björk, Tomas Hemstad, Petter Wallenberg (häftad).

Köp båda 2 för 184 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Makten över matkassen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Om fler läste skulle mycket förbättras...
  Anita Du Rietz, 12 januari 2017

  Den bästa bok jag läst på länge. En väckarklocka i vår tid! Rekommenderas varmt. Om fler läste boken skulle de välja annnorlunda och svensk matproduktion se annorlunda ut. Sjukdomarna i samhället skulle minska. Staten skullle spara pengar... vi skulle få ett bättre samhälle för både lantbrukare och sjukvården i landet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Jorden vi äter

  Ann-Helen Meyer Von Bremen, Gunnar Rundgren

  "Det finns människoöden som Luis och Maria, fattiga lantarbetare från nordöstra Brasilien som söker ett bättre liv och det finns en imponerande fattigdomsminskning trots en mycket kraftig befolkningstillväxt" Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar ...

 • Foodmonopoly

  Ann-Helen Meyer Von Bremen, Gunnar Rundgren

  Niemals zuvor waren Lebensmittel in so großer Fülle verfügbar wie heute - und doch wird unsere Ernährung immer eintöniger. Was die Landwirtschaft weltweit unter den Bedingungen industrieller Produktion erzeugt, landet zumeist zu Spottpreisen im Di...

Bloggat om Makten över matkassen