Kål (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2015-09-23
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Dimensioner
235 x 175 x 10 mm
Vikt
521 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789178434800
Kål (inbunden)

Kål

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-09-23
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål wokas och strimlas i sallader, bryssel kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken.

Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar. "Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ

"Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne

"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kål. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerade kålbok
    Anita,, 14 december 2015

    Historien om kålen, nya och nygamla recept är en fullträff. Dessutom är det en vacker bok. Den är full av nyttigheter och ligger i tiden. Jag rekommenderar den varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ingar Nilsson

Bloggat om Kål