I telefonen finns hela människan (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Odefinierat språk
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2017-06-27
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Översättare
Christian Samuelsson
Dimensioner
235 x 235 x 25 mm
Vikt
954 g
SAB
Ohdf
ISBN
9789178435036
I telefonen finns hela människan (häftad)

I telefonen finns hela människan

(1 röst)
Häftad,  Odefinierat språk, 2017-06-27
237
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Boken är på svenska med engelsk översättning vid sidan om.

De är svetsare, lärare, eller fotbollsspelare. De har barn. De har gått i skolan. De har varit förälskade. Minst av allt vill de vara flyktingar.

Hösten 2015 kom världen på riktigt till Sverige. Från Syrien, Afghanistan, Irak, Eritrea och många andra länder kom de i tusental. Det var som på TV.

Vi har sett våldet, vi har sett de överfulla båtarna. Men vilka är människorna som kommit hit? Hur såg en bra dag ut? Vad bråkar man med chefen om? Vilka drömmar ger livet mening? Kanske drömmer vi om samma saker?

I telefonen finns hela människan är ett uppmärksammat bok- och utställningsprojekt av konstnären Henrik Teleman. I boken intervjuas nittio människor på flyktingförläggningar runt om i Sverige om vitt skilda ämnen som kärlek, arbete, framtidsdrömmar men också om vad som fick dem att lämna hemlandet och om mötet med Sverige. Tillsammans med berättelserna presenteras deras egna mobilfoton. Svensk och engelsk text.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Teleman

  • Drömmar på månen

    Henrik Teleman

    2016-2017 intervjuade Henrik Teleman och Zainab Witwit hundratalet flyktingar på sju förläggningsorter. Flera tusen mobiltelefonbilder samlades in. Projektet fick namnet I telefonen finns hela människan. Krig och flykt var inte det viktigaste. Fok...

  • Nina. Teckningar av Åse Marstrander

    Lisa Berg Ortman, Henrik Teleman, Åse Marstrander

    En bok med "dagboksteckningar" i blyerts, tusch och färgpenna, av konstnären Åse Marstrander. Åse: "Denna bok skildrar min dotters liv från 16 dagars ålder till tidiga tonår. Medan jag ammade, när hon gjorde sina första försök att l...