Chokladmakarens handbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2018-09-24
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Samuelson, Hans (form) / Pettersson, Bengt O. (foto)
Dimensioner
285 x 200 x 20 mm
Vikt
775 g
SAB
Qcaam
ISBN
9789178435159

Chokladmakarens handbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-09-24

Slutsåld

En bok som på ett minst sagt inspirerande vis ger läsaren kunskap om hur man på bästa sätt och från grunden framställer choklad. Bibliotekstjänst skriver om Chokladmakarens handbok

För mig är choklad mer än bara godis. Choklad är även ett material som man kan skapa i, vare sig det gäller att bygga fantastiska skulpturer till tävlingar, göra oemotståndliga praliner till familjen eller komponera dekadenta desserter till kungliga banketter.

Vill du ta steget att göra choklad från grunden och skapa din egen unika choklad på hantverksmässigt vis? Eller kanske bara laga de läckraste chokladrecepten? I Chokladmakarens handbok delar konditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouk med sig av sina allra bästa tips; hur man väljer kakaobönor, rostar, krossar och skalar dem för att slutligen mala och raffinera massan som ska bli choklad. Vi lär oss om konsten att temperera choklad, att skapa oemotståndliga praliner och om olika smaksättningar.

I boken finns också Gustaf Mabrouks bästa recept, allt från klassisk tigerkaka och lollipops till moderna kreationer som chokladcocktails och pasta med tryffel och choklad. Den innehåller även fakta om hur kakao växer och skördas, råd till alla chokladälskare som vill bidra till en hållbar framtid och mycket mer. Ett måste för varje chokladälskare!

Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är Gustaf Mabrouk en av få i Sverige som gör choklad från grunden, från böna till färdig chokladkaka. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm, är en flitigt anlitad kursledare och medverkar även i SVT-programmet Go kväll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Chokladmakarens handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande historia, ngt avancerad tillverkning
    Susi (Österskär), 10 december 2018

    En toppenbok för den chokladintresserade.
    Innehåller lite historia och kunskap om frukten i sig. Spännande.
    Dock kräver chokladtillverkningen i denna bok en del maskiner som gemene man inte sitter inne på. Har dock läst att man kan tillverka choklad med en mortel. Så saknar lite mer info om tillverkning på den nivån så att man kan prova själv.

Visa alla 1 recensioner