Det nya modet : Birgit Ståhl-Nyberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2018-08-31
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Boström, Donald (form)
Dimensioner
250 x 205 x 23 mm
Vikt
1214 g
SAB
Ibz Ståhl-Nyberg, Birgit
ISBN
9789178435203
Det nya modet : Birgit Ståhl-Nyberg (inbunden)

Det nya modet : Birgit Ståhl-Nyberg

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-08-31
269
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Birgit Ståhl-Nybergs former spränger tidskapseln och räddar henne åt eftervärlden. Måns Hirschfeldt, Kulturnytt, P1

Kronan på verket blev Ståhl-Nybergs konstnärliga gestaltning på Akallas tunnelbanestation 1977. visst hade hon helt rätt om mansrollen idag måste man ju inte vara någon superhjälte om ungarna. Tack för det Birgit! Dennis Dahlqvist, Kulturnyheterna, SVT

... Hennes bilder besitter vid sidan av sitt samhällsbetraktande en närmast dansant kvalitet som gör dem mycket sevärda. Sebastian Johans, Dagens Nyheter

 

Birgit Ståhl-Nyberg (1928 1982) var en konstnär som ville göra skillnad. I kraftfulla kompositioner förmedlade hennes bildvärld ett Sverige i snabb omvandling mot det moderna samhället.

I boken Det nya modet Birgit Ståhl-Nyberg skildras hennes liv och konstnärskap, som var sprunget ur en tid där auktoriteter ifrågasattes och arbetarrörelsens ideal var en självklarhet. Hon var en skarp iakttagare och tecknade sin samtid med kritisk blick.

Birgit Ståhl-Nyberg föddes i Hammerdal, en by sex mil norr om Östersund, men sparade tidigt ihop pengar för att gå på konstskola i Stockholm. Tio år senare lämnar hon Konstakademien med dess största stipendium och inleder en konstnärlig karriär som endast varar i drygt tjugo år. Hon dör plötsligt under sin sista utställning i Stockholm. Då är hon en av landets mest betydande konstnärer.

Det nya modet Birgit Ståhl-Nyberg är rikligt illustrerad och texterna är skrivna av konstnären själv, Sara Lidman och Mikael Nyberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det nya modet : Birgit Ståhl-Nyberg
  2. +
  3. Flodskörden : illustrerade sägner ur Slingans landskap 1995-1999

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flodskörden : illustrerade sägner ur Slingans l... av Simon Stålenhag (inbunden).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna