Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2021-04-07
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Pennanen, Marja (form) / Dahlman, Gabriella (foto)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Qe
ISBN
9789178435364

Mästarnas trädgårdsrum

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-07
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"... den vackraste produktion man kan tänka sig. Här delas erfarenheter, tips och handfasta råd ut, och miljöerna utgör verkligen en inspirationskälla utan slut." BTJ ger Mästarnas trädgårdsrum högsta betyget "Briljant".

I Mästarnas trädgårdsrum bjuder landets mest välrenommerade landskapsarkitekter, växtkännare och trädgårdsingenjörer in till sina privata trädgårdsrum, och delar med sig av tankar och gedigna kunskaper. Här finns allt från den romantiska villaträdgården, den vilda naturträdgården och den geometriska allmogeträdgården till takterrassen, nyttoträdgården, kolonitäppan och strandträdgården.

I boken får du en mängd handfasta tips, inspiration och idéer till hur du skapar trädgårdsrum i experternas anda. Planritningar, rabattförslag och växtförteckningar ger konkreta uppslag för egna trädgårdsprojekt, som det poetiska cirkelrummet, skogsbrynet med brittisk touch, ett odlingsrum i shakerstil, en innergård med sagokänsla, meditationsrummet i skogen eller ett mustigt perennrum. Här står inte minst miljö och mångfald i centrum, i trädgårdskännarnas egna paradis finns utrymme för både pollinerare och det viktiga vattnet.

Medverkar i boken gör en rad landskapsarkitekter/arkitekter, växtkännare och trädgårdsingenjörer: Karin Sjölin, Stefan Sundblad, Eva Mathiasson, Maria & Andreas Eggertsen Teder, Anders Folkesson, Märika Bark, Linnéa Dickson & Kristofer Matti, Peter Korn & Julia Andersson samt Ulf Nordfjell.

BELLA LINDE är frilansjournalist och författare med specialintresse för trädgård, köksträdgårdsodling, självhushållning och en hållbar livsstil. Hennes artiklar publiceras i stora svenska tidningar och magasin. Tillsammans med Elin Unnes och Estrid Holm gör hon podden Grönsakslandet, om odlandets ädla konst. Bella har tidigare gett ut böckerna Odla utan spade lättskött & klimatsmart köksträdgård, Rätt ur jorden handbok i självhushållning, Lilla grönsakslandet odla, skörda, äta, Odla i Sverige liksom Zetas Trädgård.

GABRIELLA DAHLMAN är fotograf och konstnär med passion för trädgård, odling och växter. Hon är bosatt i Hammenhög på Österlen och det starka trädgårdsintresset har bland annat resulterat i tre egna trädgårdsböcker: Gabriellas trädgård, Den vilda trädgården och Om grönska. Som fotograf har Gabriella haft trädgårdsmagasin och bokförlag som uppdragsgivare i snart 20 år. Även i sitt konstnärliga arbete är det växtligheten som fascinerar, både den vilda och den tuktade.

MARJA PENNANEN är art director och designdealer. Hon är initiativtagare bakom trädgårdsmagasinet Rum Ute samt står bakom en mängd böcker inom trädgård, arkitektur och design, däribland Arkitektens trädgård (utsedd till Årets Trädgårdsbok) och Patina långa liv och årgångshem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mästarnas trädgårdsrum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket inspirerande!
    Catrine, 20 augusti 2021

    Gillar den skarpt! Roligt med olika typer av trädgårdar, och extra plus till de avslutande 'sammanfattningarna'. Kan varmt rekommendera denna bok för den trädgårdsintresserade!

  2. Inspirerande
    Anne-LimH, 18 maj 2021

    En inspirerande och lättläst bok som visar olika slags trädgårdar, den ger inspiration genom bilder och text, jag sträckläste den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bella Linde