Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2021-10-08
Förlag
Bokförlaget Arena
Dimensioner
305 x 221 x 31 mm
Vikt
1564 g
SAB
Ihhb,Qz Gemla
ISBN
9789178435500

Konsten att tämja trä : Gemla och den svenska möbelindustrin

Inbunden,  Svenska, 2021-10-08
399
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gemla Fabrikers i småländska Diö är Sveriges äldsta möbelfabrik och har upplevt det mesta av den svenska möbelindustrins utveckling, framväxt och fortlevnad. I boken Konsten att tämja trä: Gemla och den svenska möbelindustrin skildras, initierat och kärleksfullt, människorna och livet på bruksorten, det gedigna hantverket att böja massivt trä med ånga, företagandet samt produkterna och deras formgivare, från mitten av 1800-talet till våra dagar.

Det är en historia präglad av ödesdigra bränder, konkurser och en allt hårdare internationell konkurrens men också av passionen för hantverket, traditionen och det lokala.

Här finns bland annat historien om böjträteknikens ursprung av Kerstin Wickman, essäer om design- och kulturhistoria av Sara Kristoffersson och nedslag i svensk industrihistoria av Anders Houltz. Det är också berättelsen om bruksorten Diö, där människorna, hantverket och platsen porträtteras av Petter Eklund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att tämja trä : Gemla och den svenska möbelindustrin
  2. +
  3. Livslång rörelse : en essä om Ola Billgrens konstnärskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livslång rörelse : en essä om Ola Billgrens kon... av Douglas Feuk (häftad).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »