Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2023-04-19
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Pennanen, Marja (form)
Dimensioner
260 x 200 x 23 mm
Vikt
895 g
SAB
Qe
ISBN
9789178435791

Trädgård närmare naturen : Arts and Crafts och en vildare trädgård

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-04-19
266
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En riktigt fullspäckad trädgårdsbok som lyckas väva samman historiska tillbakablickar med kunskap och inspiration för dagens trädgårdsodlare som önskar sig skönhet och hållbarhet i fokus." BTJ ger Trädgård närmare naturen: Arts and Crafts och en vildare trädgård högsta betyget "Briljant".

Trädgård närmare naturen: Arts and Crafts och en vildare trädgård
är en inspirationsbok för alla som vill ha en trädgård som både är vacker och njutbar men som samtidigt är klimatsmart och värnar om insekter och annat trädgårdsliv. En trädgård som är en plats för kreativitet, lust och avkoppling.

Boken börjar i slutet av 1800-talet när Arts & Crafts-rörelsen växte fram i England och den slutar i dagens allt populärare trend med en vildare och naturligare trädgård, där trädgårdsdesigners som Piet Oudolf visar vägen genom The New Perennial Movement. Då som nu är det vilda och vackra i trädgården i centrum.

Skönhet och hållbarhet går hand i hand både i dagens trädgårdar och i dem som skapades i Arts & Crafts-andan för mer än hundra år sedan. I boken besöker författaren en mängd olika trädgårdar, både nyare och äldre, och möter eldsjälar som bidrar med sina tankar om hur man kan skapa en trädgård närmare naturen.

Boken är rikligt illustrerad med nytagna bilder, illustrationer, mönster och innehåller en stor mängd kreativa tips, råd och växtlistor. Några av Sveriges vackraste trädgårdar där Arts and Crafts-rörelsens anda lever vidare på olika sätt skildras i boken som t ex: Den Engelska Trädgården, Drömparken i Enköping, Ellen Keys Strand, Erkes trädgård, Eva och Olle Björkströms trädgård, Fredriksdal museer och trädgårdar, Hildasholm, Lilla Hyttnäs, Norrvikens trädgårdar, Overdams gräsplantskola och visningsträdgårdar, Rebecca Malmöskölds & Staffan Eklunds Arts and Crafts-trädgård, Sofiero slottsträdgård, Tjolöholms slott, Ulriksdals trädgård, Ulla Molins trädgård, Vargaslätten och Gerbianska trädgården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgård närmare naturen : Arts and Crafts och en vildare trädgård
 2. +
 3. Bevingade vänner : hur jag fyllde min trädgård med fåglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bevingade vänner : hur jag fyllde min trädgård ... av Susanne Åkesson (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trädgård närmare naturen : Arts and Crafts och en vildare trädgård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vilken inspirationskälla
  Irene Norén (Jönköping), 4 juli 2023

  Boken är verkligen en resa i tid och rum. Helt underbar bok och otroligt vackra bilder. Det jag älskade mest var Idéskissen till en fjärilsträdgård, det är nu jag är ledsen att inte äga en trädgård. Men 😊 i min fantasi går jag runt i fjärilsträdgården och hälsar på alla bevingade vänner ❤

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Nordh

 • Sofieros trädgårdsbok

  Nina Nordh

  Med inspiration från Arts and Crafts-rörelsen och engelska trädgårdar är Sofiero slottsträdgård både ett historiskt arv och ett levande konstverk i långsamt skapande. Precis som på kronprinsessan Margaretas tid för mer än hundra år sedan präglas t...