Paradisets Vägar : Noter till ett Förlorat Manuskript (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
1987-01-01
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
212 x 134 x 14 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789178440931
Paradisets Vägar : Noter till ett Förlorat Manuskript (häftad)

Paradisets Vägar : Noter till ett Förlorat Manuskript

Häftad Svenska, 1987-01-01
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Författaren var en välbekant gestalt på Kungliga Biblioteket i Humlegården. Nära nog dagligen under mer än tre decennier hade man kunnat se honom i den fridfulla forskarsalen, försjunken i studier och drömmerier. Det talades om att han var sysselsatt med ett osedvanligt omfattande projekt, ett verk som - det hade han en gång yppat i förtroende - skulle uppenbara en rad hittills förbisedda sammanhang.

Trots noggranna efterforskningar lyckades man emellertid aldrig hitta detta arbete efter hans bortgång. I hans kvarlåtenskap påträffades dock en bunt manuskript med påskriften Paradisets vägar. Noter. Av det stora verket återstod alltså bara notapparaten.

Manuskriptet är maskinskrivet på vitt papper i A4-format. Det består av 122 lösa blad, samlade i en bunt. Varken sidorna eller noterna är numrerade. I denna utgåva har jag dock numrerat noterna enligt deras ordning i manuskriptbunten. Huruvida denna ordning var den slutgiltiga kan vi inte med säkerhet veta och andra kombinationer kan naturligtvis inte uteslutas. Inte heller vet vi om manuskriptet är den fullständiga notapparaten till Paradisets vägar eller om det bara är en mindre del. Vissa grafiska figurer ingick i det ursprungliga manuskriptet; andra illustrationer, företrädesvis olika konstverk som nämns i texten, har jag själv bifogat.

Som författarens ende kvarvarande vän och elev återstår för mig bara att låta publicera dessa noter, i hopp om att de ska kunna ge en aning om det förlorade verkets konturer - eller åtminstone väcka läsarens nyfikenhet att gå vidare i den litteratur som noterna refererar till.

Gidlunds har också givit ut Peter Cornells Den hemliga källan och Saker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Paradisets Vägar : Noter till ett Förlora...