Skrifter Törnrosens bok Bd 4, Drottningens juvelsmycke : duodesupplagan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2002-10-01
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Burman, Lars,
Dimensioner
230 x 170 x 30 mm
Vikt
720 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789178443215
Skrifter Törnrosens bok Bd 4, Drottningens juvelsmycke : duodesupplagan (inbunden)

Skrifter Törnrosens bok Bd 4, Drottningens juvelsmycke : duodesupplagan

Drottningens juvelsmycke; duodesupplagan

Inbunden Svenska, 2002-10-01
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Drottningens juvelsmycke är en av de märkligaste och mest lysande romaner som skrivits på svenska. När C J L Almqvist år 1834 författade boken anade han knappast att han därmed skapade en klassiker, som generationer av läsare skulle komma att fascineras av och som skulle bli pjäs, opera och film. Den gåtfulla operaeleven Tintomara är berättelsens androgyna centralfigur. Hon (eller han) lånar ett ovärderligt smycke från den kungliga skattkammaren och blir därmed indragen i händelserna kring mordet på kung Gustaf III. Hon blir också indragen i ett nät av erotik, maktkamp, vansinne och död. Bokens motto har blivit klassiskt: Tintomara! två ting äro vita Oskuld Arsenik. Denna utgåva bygger på texversionen i den nya vetenskapliga editionen av romanen, men stavningen har moderniserats. Boken ingår i serien C J L Almqvist. Skrifter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skrifter Törnrosens bok Bd 4, Drottningens juvelsmycke : duodesupplagan
  2. +
  3. Skrifter. Törnrosens Bok : Duodesupplagan. Bd 5-7

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrifter. Törnrosens Bok : Duodesupplagan. Bd 5-7 av Carl Jonas Love Almqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skrifter Törnrosens bok Bd 4, Drottningen...

Övrig information

Drottningens juvelsmycke är en av de märkligaste och mest lysande romaner som skrivits på svenska. När C J L Almqvist år 1834 författade boken anade han knappast att han därmed skapade en klassiker, som generationer av läsare skulle komma att fascineras av och som skulle bli pjäs, opera och film. Den gåtfulla operaeleven Tintomara är berättelsens androgyna centralfigur. Hon (eller han) lånar ett ovärderligt smycke från den kungliga skattkammaren och blir därmed indragen i händelserna kring mordet på kung Gustaf III. Hon blir också indragen i ett nät av erotik, maktkamp, vansinne och död. Bokens motto har blivit klassiskt: Tintomara! två ting äro vita Oskuld Arsenik. Denna utgåva bygger på texversionen i den nya vetenskapliga editionen av romanen, men stavningen har moderniserats. Inledning och kommentarer av Lars Burman. Boken ingår i serien C J L Almqvist. Skrifter.