Sprickor i fasaden : manligheter i förändring : en antologi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2001-04-01
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Ekenstam, Claes (red.)
Dimensioner
230 x 153 x 22 mm
Vikt
660 g
SAB
Ohjb
ISBN
9789178443321

Sprickor i fasaden : manligheter i förändring : en antologi

manligheter i förändring; en antologi

Inbunden,  Svenska, 2001-04-01
233
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok närmar sig den manliga fasaden ur ett antal olika perspektiv. Fasaden kan uppfattas som ett slags gränslinje mellan könen. Vidare är denna mur åtminstone delvis ett gemensamt bygge, som under historiens gång förstärkts av individer på båda sidorna. Avsikten med Sprickor i fasaden är emellertid inte att studera murens historiska tillkomst utan snarare de glipor, sprickor och hål som finns (och har funnits) i den.

Det är i spänningsfältet mellan individ och omgivning som nya föreställningar om kön och könsrelationer skapas. Männen som vågar träda över gränserna är ett slags pionjärer i fronten för denna förändring. De utsätter våra föreställningar för prövning och åstadkommer även sprickor i den traditionella manlighetens fasader. Denna bok vill visa på befintliga sprickor, men även i någon mån bidra till att vidga dem ytterligare.

Sprickor i fasaden tar upp en typ av man och manlighet som delvis saknades i den uppmärksammade antologin Rädd att falla - studier i manlighet (1998): de vanliga och goda männen, som inte begått övergrepp eller varit allmänt osympatiska och knasiga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sprickor i fasaden : manligheter i förändring : en antologi
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »