Sven-Erik Bäck (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Svenska tonsättare
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2020-08-25
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
206 x 157 x 24 mm
Vikt
507 g
SAB
Ijz Bäck, Sven-Erik
ISBN
9789178444083
Sven-Erik Bäck (häftad)

Sven-Erik Bäck

Häftad,  Svenska, 2020-08-25
219
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sven-Erik Bäck (1919-1994) var en unikt mångsidig tonsättare och kammarmusiker, med en rik produktion av originella kompositioner som på olika sätt fångar in hela det komplexa nittonhundratalets skiftande idéströmningar och konstnärsideal. Hans systematiska och långtgående samarbeten över konstartsgränserna - med framstående poeter, skulptörer, koreografer och teologer - har satt djupa och bestående spår i svenskt kulturliv, och gjort ett antal av hans verk och delar av hans övriga musikverksamhet internationellt ryktbara.

Bäcks kvardröjande närvaro i det nutida konstmusiklivets diskussioner, positioneringar och framåtblickar antyder att svenskt musikliv 2020 - när Bäck redan skulle ha fyllt 100 år - ännu inte fullt accepterat det faktum att tonsättaren somnade in för hela 25 år sedan. Författarens förhoppning är att denna bok ska erbjuda möjligheten att även i framtiden kunna leva med, och söka förstå, den musik som efterlämnats av denne egensinnige och beundransvärde tonsättare.

Mattias Lundberg, född 1976, är professor i musikvetenskap vid Uppsala universitet. Han har publicerat böcker, artiklar och editioner på många musikvetenskapliga delområden samt gjort ett par hundra folkbildande radioprogram över musikhistoriska och musikteoretiska ämnen på Sveriges Radio P2. Hans forskning handlar bland annat om senmedeltidens och reformationstidens musik i norra Europa, om historiska kompositionstekniker, samt om svensk musikhistoria från alla epoker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sven-Erik Bäck
  2. +
  3. Hitler : en biografi. D. 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitler : en biografi. D. 1 av Joachim Fest (pocket).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mattias Lundberg