Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2020-10-01
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
210 x 148 x 25 mm
Vikt
570 g
SAB
K.41,K.43,Ls
ISBN
9789178444298
Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina (inbunden)

Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-10-01
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Möt prinsessan Cecilia Vasa som drev vapensmedjor och järnbruk och gjorde hela Europa osäkert med sina upptåg. Möt super-macho-mannen som fostrade flera franska kungar, var lika skicklig med svärdet som på hästryggen och som hette Anne, döpt efter sin mor. Möt Nostradamus, berömd för sina profetior - pestläkare, astrolog och författare med rebelliska idéer som ideligen försatte honom i livsfara. De presenteras här tillsammans med en rad andra färgstarka personligheter. Alla befinner sig på olika sätt i händelsernas centrum under avgörande ögonblick i vår historia. De har en gemensam nämnare, oavsett om de är prinsessor, präster, prinsar eller poeter: de bryter mot tidens normer. Priset de betalar är högt, men detta hindrar dem inte från att med full kraft gå till storms mot samtiden, med pennan eller svärdet som vapen. Ibland dåraktigt, med sitt eget liv som insats. Och alltid med rebellens brinnande övertygelse.

Renässansen präglas av fruktansvärda epidemier, inbördeskrig, flyktingströmmar, naturkatastrofer och tyranner. Blod från oliktänkande flyter över hela Europa. Samtidigt får människan uppleva den informationsrevolution som möjliggörs av tryckpressen och en stark utveckling inom konst och vetenskap. Anna Carlstedt, utbildningsledare som doktorerat på den franska renässansen, återvänder i sin femte bok till en tid som i vissa stycken är en spegelbild av vår egen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina
 2. +
 3. Här är 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Här är 2 av Elisabeth Carlstedt (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Konstig bok
  Michael, 16 augusti 2021

  Det är en konstig bok och den här konstigheten gäller såväl omslagsbilden som bokens ämne, den gäller både renässansrebellernas urval och bokens argumentation.
  Omslagsbilden boken är prydd med visar ingen av »renässansrebellerna« Anna Carlstedt berättar om utan författaren själv. Betyder det att hon måste anses tillhöra dessa rebellerna fast hon lever i nutidens Sverige eller att hon är deras arvtagare?
  När man tittar på innehållet finns det olika personligheter som levt under renässa... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Carlstedt

 • Julmust : historia, hemligheter, hajp

  Anna Carlstedt

  Julmust. Vi dricker 50 miljoner liter i december varje år av den älskade drycken. Nu får vi äntligen veta varför. Anna Carlstedt berättar julmustens historia och tittar framåt tillsammans med Pierre Andersson, Richard Tellström, Bodil Bergman Hugh...

 • Poeter och profeter : från Platon till Mare Kandre

  Anna Carlstedt, Anders Cullhed

  Som en röd tråd genom litteraturens historia löper idén om författaren som profet: att poeterna ser sådant som vi andra inte ser. Att hon eller han är utvald men att siandets gåva också kräver sitt pris i form av ensamhet, utanförskap och melankol...