Den tveksamme bekännaren och andra essäer (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2021-02-19
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
225 x 150 x 15 mm
Vikt
341 g
SAB
D
ISBN
9789178444397
Den tveksamme bekännaren och andra essäer (häftad)

Den tveksamme bekännaren och andra essäer

Häftad Svenska, 2021-02-19
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Allt jag har gjort under närmare 30 år som akademisk lärare, forskare och essäist kan beskrivas som ett slags "kulturepistemologi" - reflektioner över det mänskliga tänkandets villkor, dess begränsningar och möjligheter. Universitetet såsom vi känner det dess forskningsprojekt och utbildningsprogram, dess interna organisation, dess mekanismer för finansiering m.m. - utgör en viss systematisering och institutionalisering av praktiker som visar vad en viss kultur värdesätter som vetenskap. Det som görs eller inte görs på universitetet avslöjar vilken kunskap vi anser är värd att upprätthålla, utveckla och sprida. I det avseendet utgör universitetet ett mikrokosmos av en kulturs mentalitet - dess tänkande, värderingar, visioner, rädslor och förhoppningar.

Sharon Rider är professor i teoretisk filosofi vid Uppsala universitet, där hon var prodekanus för historisk-filosofiska fakulteten 2008-2014. Hennes arbete fokuserar på de materiella, kulturella och institutionella villkoren för vetenskap, forskning och den högre utbildningen i ljuset av grundläggande begrepp såsom autonomi, ansvar, saklighet och kunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tveksamme bekännaren och andra essäer
  2. +
  3. Horisonten finns alltid kvar : om det bortglömda omdömet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Horisonten finns alltid kvar : om det bortglömd... av Jonna Bornemark (inbunden).

Köp båda 2 för 379 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sharon Rider