Akut sång : handbok i sång som musikterapeutisk metod (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2021-09-17
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
200 x 135 x 11 mm
Vikt
242 g
SAB
Vlbdba
ISBN
9789178444588
Akut sång : handbok i sång som musikterapeutisk metod (häftad)

Akut sång : handbok i sång som musikterapeutisk metod

Häftad,  Svenska, 2021-09-17
239

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Att musik stimulerar läkande processer i kroppen har varit känt sedan mänsklighetens början. I modern tid har denna intuitiva kunskap även kunnat bevisas kliniskt och praktiseras i form av musikterapi. Sång är en del av musikterapins främsta verktyg tack vare sin direkta förankring i kropp och medvetande, och kan naturligtvis användas på flera områden inom vård, rehabilitering och omsorg.

Boken vänder sig till behandlare av alla slag som är nyfikna på att bredda sina klient- och patientmöten genom att inkludera även sång och musik. Den är en lättillgänglig ingång till kunskapsområdet musik och hälsa samt en konkret vägledning till hur man kan gå till väga för att våga börja ta in sång i behandlingen.

 

Ellinor Ingvar-Henschen är operasångerska med yrkeserfarenhet från bland annat Malmö Opera och Den Kongelige Opera i Köpenhamn. Hon har även en grundutbildning i musikterapi från Kungl. Musikhögskolan/KMH samt en filosofie magisterexamen i musikvetenskap med fokus på hur sångrösten kan användas som läkande metod inom framförallt psykiatrin. Sedan 2017 arbetar hon regelbundet som musikterapeut inom barn- och ungdomspsykiatrin med sången som främsta ingång.

Förord av Ingrid Hammarlund, tidigare prefekt och lektor i musikterapi vid Kungl. Musikhögskolan/KMH där hon på 1990-talet blev avgörande för ämnets införande på akademisk nivå i Sverige. 2020 tilldelades hon Kungl. Musikaliska Akademiens högsta utmärkelse Medaljen för Tonkonstens Främjande för sitt arbete i musikterapins tjänst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Akut sång : handbok i sång som musikterapeutisk metod
 2. +
 3. Estrid Ericson - en biografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Estrid Ericson - en biografi av Hedvig Hedqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ellinor Ingvar-Henschen

 • En sång om övergrepp, kärlek och mod

  Ellinor Ingvar-Henschen

  Den unga operasångerskan Ellinor flyttar till Florens ett par år på 1990-talet för att vidareutbilda sig hos en mästartenor. Men det är någonting oförklarligt som håller hennes röst tillbaka. Efter en dramatisk tid i Italien översköljs hon av brut...