Walesiska sagor och dikter om Arthur (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2022-05-31
Förlag
Gidlunds förlag
Översättare
Jonas Thungren Lindbärg
Dimensioner
210 x 138 x 15 mm
Vikt
342 g
SAB
H.07
ISBN
9789178444793

Walesiska sagor och dikter om Arthur

Häftad,  Svenska, 2022-05-31
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De medeltida walesiska berättelserna om sagokonungen Arthur läses sällan och lämnar förhållandevis lite spår i moderna romaner och filmatiseringar, detta trots att de representerar några av de äldsta traditionerna om honom. Den här boken innehåller översättningar till svenska av tre sagor och två längre poem, tillsammans med inledning och innehållskommentarer. Dörren öppnas till en annan värld än de flesta känner till, fjärran från runda bord, hövisk kärlek och helig graal. Istället får vi möta en värld befolkad av jättar, skepnadsskiftare och talande djur, och bekanta oss med figurer som Culhwch och jättens dotter Olwen, häxorna i Caer Loyw och kejsarinnan av Konstantinopel, det väldiga vildsvinet Twrch Trwyth och mästerbarden Taliesin.

Jonas Thungren Lindbärg är medeltidsforskare och filolog med ett särskilt intresse för platser och skeenden som ofta glöms bort. Han disputerade 2021 vid Stockholms universitet med avhandlingen Between Old and New Rome: Armenian and Bulgarian Contacts with the Papacy around 1204.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Walesiska sagor och dikter om Arthur
  2. +
  3. Från Bysans till Putin : historier om Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Bysans till Putin : historier om Ryssland av Per-Arne Bodin (häftad).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Thungren Lindbärg