Former för liv och teater : Institutet för scenkonst och tyst kunnande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2003-09-01
Förlag
Gidlunds förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
230 x 155 x 35 mm
Vikt
730 g
SAB
Iks:bf
ISBN
9789178446360
Former för liv och teater : Institutet för scenkonst och tyst kunnande (häftad)

Former för liv och teater : Institutet för scenkonst och tyst kunnande

Häftad Svenska, 2003-09-01
235
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När jag sommaren 1995 för första gången besökte Institutet för Scenkonst blev jag betagen. Det var något i atmosfären, i grundligheten man visade i små och stora frågor, tiden som alltid fanns till förfogande samt den öppenhet och gästfrihet som visades varje person som kom förbi. Jag upplevde en livskvalitet i vardagens varje moment jag sällan känt i mitt liv, och åkte hem i visshet om att jag skulle ägna min avhandling åt just denna teatergrupp.

Det jag vid detta tidiga möte så starkt greps av har under forskningsarbetets gång blivit allt tydligare: jag har sett hur teaterarbete och levnadssätt smält samman och speglat varandra. Ett förhållningssätt till livet har praktiserats på ett scengolv samtidigt som principerna för teaterutövandet ständigt återspeglats i vardagens alla mindre och större handlingar och val. I denna praktik har pedagogiken spelat en avgörande roll, och det är markant hur överföringen av praktiskt kunnande i första hand skett genom den kultur som odlats på och genom teatern. För eleverna, liksom för mig, har vistelserna där ofta inneburit en vidsträckt resa, som inte sällan lett till en omvärdering av både teater och livshållning.

Institutet för Scenkonst bildades av Ingemar Lindh i Storhögen 1971. Sedan mitten av 70-talet verkade teatergruppen till stor del utanför Sverige, bl a i Italien där man hade sin bas under 14 år. Institutet för Scenkonst har i mer än 30 år ägnat sig åt forskning i skådespelarkonst, liksom pedagogisk och konstnärlig verksamhet.

Cecilia Lagerström är verksam vid Teatervetenskapliga institutionen, Stockholms Universitet och teaterregissör. Former för liv och teater är hennes doktorsavhandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Former för liv och teater : Institutet för scenkonst och tyst kunnande
  2. +
  3. Scenkonst : en handbok i musik och teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scenkonst : en handbok i musik och teater av Gunilla Gårdfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cecilia Lagerström

  • Konsten att gå : Övningar i uppmärksamt gående

    Cecilia Lagerström

    Det sägs att vi befinner oss i ett nytt paradigm av mobilitet där rörelse spelar en central roll för hur världen framträder och organiseras. Påtagligt är det ständigt ökande intresset för gående aktiviteter i samhället, vilket visar sig i allt frå...