Skolan - Ett Svenskt Högriskprojekt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2003-11-01
Förlag
Gidlunds förlag AB
Medarbetare
Enkvist, Inger (red.)
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
210 g
SAB
Em-c
ISBN
9789178446438

Skolan - Ett Svenskt Högriskprojekt

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2003-11-01
155
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är inte pengar som fattas för att svensk skola ska nå bra resultat. Trots stora satsningar på moderna inslag som internet och valfrihet uppnår eleverna inte de kunskaper och färdigheter som ställts i utsikt. Frågan är om inte Sverige i omsorgens och likhetens namn infört förändringar som gett motsatt effekt. Den nya skolan skulle göra inlärningen rolig för alla, men i stället känner många elever leda. Den oordning som blivit följden är inte bara ineffektiv och tröttande utan undergräver direkt elevernas hälsa. En dyrbar skola riskerar att bli ännu mer ineffektiv efter införandet av de senaste reformerna.

Skolan - ett svenskt högriskprojekt belyser dagens utbildning från grundskolan till lärarutbildningen. Lärare och läkare som samtidigt är forskare återger var och en från sin utgångspunkt erfarenheter av förändringarna.

Inger Enkvist är professor i spanska och verksam vid Lunds universitet. Hon har utgivit ett flertal publikationer inom det peda-gogiska området och har långvarig erfarenhet av undervisning vid såväl skola som universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolan - Ett Svenskt Högriskprojekt
  2. +
  3. Det oumbärliga klassrummet : en framställning på kognitionsvetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det oumbärliga klassrummet : en framställning p... av Magnus Haake, Agneta Gulz (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skolan - Ett Svenskt Högriskprojekt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Surt och vinklat

    Författarna beskriver sig som pedagoger och akademiker vid svenska högskolor och universitet. Dock är det oklart om de forskat specifikt om Sveriges skolor. Det är mer som att författarna uttrycker sina (sura) personliga åsikter utifrån allmänna erfarenheter och kontakt med högskolestudenter. I grunden ser jag alltså texterna som personligt vinklade debattinlägg och inte som en sammanställning av vetenskaplig forskning om den svenska "skolan".

    Det mesta i boken verkar för mig (o)natu... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Inger Enkvist