Utbildning, utbildning och åter utbildning : vad Sverige kan lära av engels (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2004-08-01
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Axelsson, Ingemar (red.) / Larsson, Gudmund (red.)
Dimensioner
215 x 147 x 6 mm
Vikt
200 g
SAB
Em
ISBN
9789178446582
Utbildning, utbildning och åter utbildning : vad Sverige kan lära av engels (häftad)

Utbildning, utbildning och åter utbildning : vad Sverige kan lära av engels

vad Sverige kan lära av engelska skolreformer

Häftad Svenska, 2004-08-01
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under Tony Blairs tid som premiärminister har man i England sett utbil dningen som det viktigaste inrikespolitiska området och en rad reforme r har genomförts. Systemet med noggranna kursplaner, testning och rapp ortering av resultat har stärkts, och skolornas resultat redovisas öpp et. Reformerna baseras på övertygelsen att kunskapsinhämtande och omso rg inte står i motsats till varandra och att elever från hem utan stud ievana är de som vinner mest på den nya inriktningen. Allmänhetens int resse för skolan har också stärkts påtagligt, och media rapporterar al lt fler positiva nyheter och inte bara problem.Genom en fokusering på skolan som kunskapsproducent har man lyckats vända den nedåtgående tre nd som den engelska undervisningen uppvisat sedan 60-talet. I de senas t genomförda undersökningarna av elevernas förståelse i modersmål, mat ematik och naturvetenskap ligger England för första gången på decennie r i topp bland de västerländska länderna. Sverige har all anledning at t se närmare på och lära av det som skett i engelsk utbildning.Utbildn ing, utbildning och åter utbildning följer upp den nyligen utgivna och mycket uppmärksammade Skolan - ett svenskt högriskprojekt, som var en kritisk granskning av situationen i den svenska skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbildning, utbildning och åter utbildning : vad Sverige kan lära av engels
  2. +
  3. De svenska skolreformerna 1962-1985 och personerna bakom dem

De som köpt den här boken har ofta också köpt De svenska skolreformerna 1962-1985 och persone... av Inger Enkvist (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Utbildning, utbildning och åter utbildnin...

Övrig information

Under Tony Blairs tid som premiärminister har man i England sett utbildningen som det viktigaste inrikespolitiska området och en rad reformer har genomförts. Systemet med noggranna kursplaner, testning och rapportering av resultat har stärkts, och skolornas resultat redovisas öppet. Reformerna baseras på övertygelsen att kunskapsinhämtande och omsorg inte står i motsats till varandra och att elever från hem utan studievana är de som vinner mest på den nya inriktningen. Allmänhetens intresse för skolan har också stärkts påtagligt, och media rapporterar allt fler positiva nyheter och inte bara problem.

Genom en fokusering på skolan som kunskapsproducent har man lyckats vända den nedåtgående trend som den engelska undervisningen uppvisat sedan 60-talet. I de senast genomförda undersökningarna av elevernas förståelse i modersmål, matematik och naturvetenskap ligger England för första gången på decennier i topp bland de västerländska länderna. Sverige har all anledning att se närmare på och lära av det som skett i engelsk utbildning.

Utbildning, utbildning och åter utbildning följer upp den nyligen utgivna och mycket uppmärksammade Skolan ett svenskt högriskprojekt, som var en kritisk granskning av situationen i den svenska skolan.