Civilsamhället : några forskningsfrågor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
3. tr.
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Amnå, Erik (red.)
Dimensioner
225 x 153 x 15 mm
Vikt
304 g
SAB
Oa
ISBN
9789178446988
Civilsamhället : några forskningsfrågor (häftad)

Civilsamhället : några forskningsfrågor

(1 röst)
Häftad Svenska, 2005-09-01
162
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Gidlunds förlag) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

  1. Civilsamhället : några forskningsfrågor
  2. +
  3. Civilsamhället klämt mellan stat och kapital : välfärd, mångfald, framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Civilsamhället klämt mellan stat och kapital : ... av Lars Trägårdh, Per Selle, Lars Skov Henriksen, Hanna Hallin (häftad).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Den ideella sektorn har spelat en viktig roll i det svenska samhällets utveckling alltsedan associationernas och de klassiska folkrörelsernas födelse under 1800-talet. Under 1900-talet har de ideella organisationerna varit viktiga i uppbyggnaden av välfärdsstaten. De utgör fortfarande en viktig del av det som numera, inspirerat av internationell forskning och debatt kallas för det civila samhället, det vill säga området mellan offentliga samhällsinstitutioner (stat, landsting, kommuner etcetera) och näringslivets aktörer.

Den svenska forskningen om civilsamhället har vuxit sig så stark att den nu bedöms ha möjligheter att förnya svensk humaniora och samhällsforskning. Det är i den andan som de elva medlemmarna i Riksbankens Jubileumsfonds Områdesgrupp för forskning om civilsamhället här reser ett antal frågor som gäller det civila samhället i relation till bland annat välfärdsstat, demokrati, individualisering, tillväxt, entreprenörskap, styrning och globalisering.