I gränslandet : nya perspektiv på film och modernism (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2013-02-27
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Koskinen, Maaret (förf.) / Mansén, Elisabeth (förf.) / Noheden, Kristoffer (förf.) / Sigurdson, Ola (förf.) / Söderbergh, Astrid (förf.) / Brodén, Daniel (red.) / Noheden, Kristoffer (red.)
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
401 g
SAB
Imaa,791.4301
ISBN
9789178448623
I gränslandet : nya perspektiv på film och modernism (häftad)

I gränslandet : nya perspektiv på film och modernism

Häftad Svenska, 2013-02-27
182
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Filmen har potential att på ett radikalt sätt förändra människans förståelse av världen att presentera nya synsätt och berika tänkandet. En sådan tilltro till mediet var stark hos modernistiskt orienterade filmskapare och teoretiker i början av 1900-talet. Det vilar i dag en nostalgisk patina över dessa storslagna visioner. Samtidigt har nya filmteoretiska perspektiv ställt modernismens grundtankar i ny belysning och åter gjort dem aktuella.

I gränslandet tar fasta på hur filmen förvaltar idealet om att öppna för det nyskapande och det utmanande. Antologin vidgar perspektiven på förhållandet mellan film och modernism genom att sätta fokus på verk som överskrider konventionella gränser och stör invanda synsätt på tillvaron: Roy Anderssons egensinniga reklamfilmer, modernistisk kannibalfilm från Europa och Brasilien, Dario Argentos skräckestetik, poeten Rut Hillarps filmexperiment och mycket mer.

De medverkande i I gränslandet är forskare inom filmvetenskap, teologi, interkultur och idéhistoria. Bidragen erbjuder en mångfald av infallsvinklar, som ifrågasätter etablerade kanonbildningar och belyser oväntade skärningspunkter mellan film och modernism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I gränslandet : nya perspektiv på film och modernism
  2. +
  3. NM& En ny samling

De som köpt den här boken har ofta också köpt NM& En ny samling av Susanna Pettersson, Helena Kåberg, Fredrik Eriksson, Matti Klenell, Andreas Nobel (häftad).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »