Motorspriten kommer! : en historia om etanol och andra alternativa drivmedel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2014-07-02
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Nordlund, Christer (förf.) / Sundin, Bosse (förf.)
Dimensioner
233 x 154 x 16 mm
Vikt
430 g
SAB
Pmaa:k
ISBN
9789178448975
Motorspriten kommer! : en historia om etanol och andra alternativa drivmedel (inbunden)

Motorspriten kommer! : en historia om etanol och andra alternativa drivmedel

Inbunden Svenska, 2014-07-02
205
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Motorspriten kommer! löd budskapet i början av 1900-talet. Liknande utfästelser om alternativa drivmedel har gång på gång hörts genom historien. Men de oljebaserade bränslena har behållit sitt grepp om transportsystemet, trots att de alltid ansetts problematiska. Varför?

Den här boken handlar om olika försök att utveckla och förverkliga alternativ till oljebaserade drivmedel i Sverige. Den spänner över ett drygt sekel, från slutet av 1800-talet och framåt, och behandlar bland annat sulfitsprit, syntetisk bensin, gengas, metanol och den första och andra generationens etanol. I fokus står motiven bakom dessa alternativ varför de har ansetts angelägna och önskvärda liksom de problem och strukturella hinder som de har mött och alltjämt fortsätter att möta. Boken ger historiska och medievetenskapliga perspektiv på de pågående försöken till en omställning på drivmedelsområdet och bidrar till kunskap av värde för såväl beslutsfattare som allmänhet.

Boken bygger på forskning som utfördes inom det tvärvetenskapliga projektet Framtidens drivmedel? Biobränslen i historisk och kulturell belysning. Den är skriven av samtliga forskare i projektet Annika Egan Sjölander, Helena Ekerholm, Jenny Eklöf, Erland Mårald, Christer Nordlund och Bosse Sundin i samarbete med Henrik Lång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motorspriten kommer! : en historia om etanol och andra alternativa drivmedel
  2. +
  3. Omstridd natur : trender och utmaningar i nordisk naturförvaltning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omstridd natur : trender och utmaningar i nordi... av Camilla Sandström, Tor Arnesen, Susanna Björkell, Lars Carlsson, Erland Eklund (häftad).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna