Det globaliserade arbetslivet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2014-09-15
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Hauserman, Nancy (förf.) / Houltz, Anders (förf.) / Isacson, Maths (förf.) / Lindqvist, Beatriz (förf.) / Lindqvist, Mats (förf.) / Magnusson, Lars (förf.) / Fogde, Marinette (red.) / Övling, Johanna (red.)
Dimensioner
226 x 150 x 10 mm
Vikt
262 g
ISBN
9789178449125
Det globaliserade arbetslivet (häftad)

Det globaliserade arbetslivet

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-09-15
192
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Globaliseringen är en omdiskuterad företeelse. Att världen i en allt snabbare takt har integrerats under senare årtionden genom arbete, handel, resande och internet är ett faktum. Vissa ser med oro på framtiden medan andra har dragit fördelar och ser nya möjligheter. I den här antologin belyser ett antal forskare globaliseringens effekter på arbete, kultur och samhällsliv. Migranters livs- och arbetsvillkor skildras i bokens kapitel om exempelvis gatuförsäljare, arbetskraftsinvandrare och kvinnor inom en globalt växande tjänstesektor. I bostadsområdet Sweden Hills i Japan står faluröda hus på rad och vi lär oss om hur det typiskt svenska blir glokalt och om japansk företagskultur i Dalarna. Annat som tas upp i boken är hur globaliseringen påverkat den svenska modellen och den svenska arbetsmarknaden. Andra teman är miljöns globalitet och ideal om anställningsbarhet.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av samhälls- och arbetslivsfrågor, omvärldsanalys och politik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det globaliserade arbetslivet
  2. +
  3. Industriland : tolv forskare om när Sverige blev modernt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Industriland : tolv forskare om när Sverige ble... av Jan Af Geijerstam, Maria Sundkvist, Erland Mårald, Lars Ilshammar, Tora Friberg (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »