Inflyttad från Sverige : en studie av rikssvenska erfarenheter i Helsingfors (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2015-08-05
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
225 x 152 x 14 mm
Vikt
359 g
SAB
Ohdi
ISBN
9789178449361
Inflyttad från Sverige : en studie av rikssvenska erfarenheter i Helsingfors (häftad)

Inflyttad från Sverige : en studie av rikssvenska erfarenheter i Helsingfors

Häftad Svenska, 2015-08-05
198
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Antalet svenska medborgare som flyttar till Finland har stadigt ökat. Inflyttad från Sverige förklarar dynamiken i den nya svenska migrationen till Finland. Inflyttares erfarenheter analyseras med hjälp av teorier inom migrations- och etnicitetsforskningen. I boken presenteras en intervjustudie med svenska medborgare bosatta i Helsingfors. I fokus för studien står erfarenheter av sociala integrationsprocesser och etniska gränsdragningar i en lokal kontext.

I Helsingfors utgör svenskspråkiga en språkminoritet. Analysen ger en förståelse för hur svenskar positionerar och orienterar sig i denna nya sociala och språkliga kontext. Boken är ett unikt bidrag till både invandringsforskningen i Finland och forskningen om utvandring från Sverige.

Östen Wahlbeck är universitetslektor i sociologi vid Helsingfors universitet och innehar en Ph.D. in Ethnic Relations från University of Warwick. Hans forskning har berört ett flertal frågor inom forskningsområdet om internationell migration och etniska relationer. Hans tidigare publikationer omfattar ett stort antal vetenskapliga artiklar och böcker, bland annat Debating Multiculturalism in the Nordic Welfare States (redigerad tillsammans med Peter Kivisto, Palgrave 2013) och Kurdish Diasporas (Macmillan 1999).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inflyttad från Sverige : en studie av rikssvenska erfarenheter i Helsingfors
  2. +
  3. Migrationens kontraster : arbetsmarknadsrelationer, Schleswig-Holstein-aktionen och tyskorna vid Algots i Borås under 1950-talet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Migrationens kontraster : arbetsmarknadsrelatio... av Johan Svanberg (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Östen Wahlbeck

  • Transnationella rum : diaspora, migration och gränsöverskridande relationer

    Erik Olsson, Catarina Lundqvist, Annika Rabo, Lena Sawyer, Östen Wahlbeck

    Internationell migration och ökade etniska spänningar har skapat förutsättningar för utvecklingen av sociala, politiska och ekonomiska relationer som överskrider nationsgränser. Gränslösa gemenskaper uppstår där människor och platser knyts samman ...