Längs stigarna med Hans Lidman : från en tid då allt tycktes möjligt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2015-09-07
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Eriksson, Göran (form) / Lidman, Hans (foto)
Dimensioner
250 x 190 x 40 mm
Vikt
1272 g
ISBN
9789178449415

Längs stigarna med Hans Lidman : från en tid då allt tycktes möjligt

(9 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-07
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författaren och fotografen Hans Lidman(1910 1976) stora genombrott som författare kom fredens år 1945. Han skrev om resor och vandringar, om natur och människor. Resorna gick allt längre bort och Nordkalotten fick en särskild plats i hans författarskap. Hans böcker såldes i stora upplagor i de nordiska länderna under 50 och 60-talen.
Hans Lidman var också folklivsforskare, journalist, redaktör, konstkännare och aktiv i en rad föreningar med anknytning till hembygd, natur och fiske. Böckerna om fiske blev kanske hans största framgång, men Lidmans böcker är svåra att genrebestämma därför att de innehåller en blandning av skönlitteratur, dokumentärer om människor och natur och hans egna tankar och upplevelser. Hans böcker har genom åren fascinerat många läsare och många myter har skapats om författaren själv. Vem var han som skrev de vackra och ibland mörka berättelserna från Svartån och andra platser? Författarna till den här boken har letat i gamla arkiv, brev, kontrakt, fiskedagböcker, samt talat med människor som kände och arbetade tillsammans med Hans Lidman. Boken innehåller också en bibliografidel med det mesta som hittats av och om Hans Lidman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Längs stigarna med Hans Lidman : från en tid då allt tycktes möjligt
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Längs stigarna med Hans Lidman : från en tid då allt tycktes möjligt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gediget arbete
  L-O Jernkvist, 6 september 2018

  Det är bara att buga och tacka författarna för denna gedigna levnadsteckning av en av Sveriges främsta naturskildrare genom tiderna.

 2. Den definitiva Lidman-biografin
  Anders Sandström, 11 januari 2016

  Äntligen finns den här den definitiva Lidman-biografin, som täcker de flesta områden som en hängiven Lidman-läsare kan tänkas vilja veta mer om. Vi får möta hembygdsforskaren, redaktören, fiskaren och reseskildraren Lidman samt får en förhoppningsvis slutlig genomgång av hans enorma produktion. Som exempel kan nämnas 65 egna böcker, varav 15 med fiskemotiv, redaktörskap och medverkan i åtskilliga andra böcker och författare till flera 100 tidningsartiklar.

  En sann fest för alla Lidma... Läs hela recensionen

 3. Mystiken skingras
  Bengt Oldhammer, 30 november 2015

  En gedigen och i högsta grad läsvärd biografi med många underbara gamla svartvita bilder. Mystiken runt Hans Lidman skingras, men inte fullt ut. Orsaken är att alla pusselbitar om honom ännu inte är på plats. Men det gör ingenting, snarare ökar det intresset för Hans Lidman som person och för hans otroligt många böcker. Man skulle ju också vilja läsa en del av de artiklar han skrivit och som listas på inte mindre än 15 sidor i boken.
  Efter en ingående (kanske för ingående i min smak) bak... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap

  Mats Ekström, Bengt Johansson, Peter Berglez, Göran Eriksson, Michael Karlsson

  Medie- och kommunikationsvetenskap är ett samhällsvetenskapligt och humanistiskt ämne som använder sig av många olika forskningsmetoder. Denna bok syftar till att möta behovet av en ämnesspecifik metodlära. Här behandlas grunder för vetenskaplig m...

 • Från smedja till sambandscentral : var finns plats för idédebatt?

  Jenny Andersson, Håkan A Bengtsson, Bo Bernhardsson, Kajsa Borgnäs, Göran Eriksson

  En antologi utgiven i samarbete med Socialdemokratiska studentförbundet. Här diskuterar aktiva socialdemokrater, forskare och debattörer om arbetarrörelsens idédebatt förr och nu. Hur påverkas det långsiktiga formulerandet av visioner och reformer...