DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2016-02-24
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
235 x 145 x 25 mm
Vikt
720 g
ISBN
9789178449484
DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm (häftad)

DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2016-02-24
259
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vilka aktörer har drivit fram DJ-kulturen i framförallt Stockholm, och med vilka visioner, motgångar och ideal? DJ-liv - historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm beskriver dj-kulturens framväxt med fokus på det som har lett fram till dagens techno- och housescen. Den här historien har aldrig tidigare tecknats - den är berättad med röster, rövarhistorier och inblickar som vanligtvis inte får utrymme i sammanhang där coola snubbar och goa gubbar sätter dagordningen och spelar huvudrollerna. I boken möter vi dj:s, dansare, arrangörer och skivbutiksägare från 1970-talets discovåg, 1980-talets new wave-era, 1990-talets raveolution och 2000-talets techno- och housekultur. Queersceners inflytande spåras och vi följer internationella influenser och korsbefruktningar mellan genrer. Boken visar också hur dj-kulturen närts av ungdomsgårdar, förortsrörelser och skivbutiker. Glömda hjältar lyfts fram tillsammans med mer kända personligheter och illustrerar hur dj-scener och dansgolv genom åren varit plattformar för mobilisering, snobbism, sexism, nörderi och gemenskap.

Författarna Anna Öström (DJ Anaya) och Anna Gavanas (DJ Gavana) har varit en del av den dj-kultur de beskriver sedan 1990-talet, och då främst som arrangörer, dj:s, producenter, debattörer och skribenter. De har tidigare publicerats internationellt och i Sverige gällande dj-kultur, samhälls- och välfärdsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm
  2. +
  3. Tillbaka till underjorden : 80/90-talens klubbrevolution i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillbaka till underjorden : 80/90-talens klubbr... av Anna Gavanas, Anna Öström (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av DJ-liv : historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En välskriven historieskildring.
    Ingela Borgefjord, 28 februari 2016

    Nu har jag läst ut den fantastiska boken Dj-liv. Anna Gavanas och Anna Öström står bakom en välskriven historieskildring som det som inbiten 'klubbkid' och dj inte går att lägga i från sig. Boken öppnar även världen för den som inte hade inblick i undergroundscenen då den ger förklaringar, kopplar ihop och knyter samman både med mer kommersiella och internationella strömningar och bjuder på en gedigen lista med namn, låtar och boktips för den som vill söka vidare. Anna och Anna har intervjuat... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna