Musik på blodigt allvar : en studie av musikens roll i krig och konflikter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2017-03-30
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
210 x 129 x 11 mm
Vikt
226 g
SAB
S:k
ISBN
9789178449675
Musik på blodigt allvar : en studie av musikens roll i krig och konflikter (häftad)

Musik på blodigt allvar : en studie av musikens roll i krig och konflikter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-03-30
203
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Musik har alltid spelat en viktig roll i krig och konflikter. Den har använts som signalgivare, för stridsmoralen, som tortyrmetod och i propagandasyfte. Men trots otaliga bilder på musiker mitt i bataljer saknas nästan regelmässigt skriven dokumentation och etablerade historiker har skyggat för ämnet. Musik på blodigt allvar vill ändra på detta och ge en samlad framställning av musiken i våldets tjänst.

Boken beskriver musikens användning i Gustav Vasas och Gustav II Adolfs härar, hos Karl XII:s karoliner och i de europeiska krigen under 1800-talet, under de två världskrigen och det kalla kriget, i Vietnamkriget och i kriget mot terrorismen, ända fram till dagens krig i Syrien, där alla sidor använder sig av musikklipp på Youtube för rekrytering och propaganda.

Musik på blodigt allvar är en resa in i mörkrets hjärta. Det heter ofta att musik av de stora mästarna förädlar människan. I själva verket kan musik ge kraft och inspiration åt vilken övertygelse som helst.

Peter Bryngelsson är musiker och kompositör sedan 1972, mest känd från Ragnarök och Urban Turban. Han har tidigare utgivit böckerna Filmmusik det komponerade miraklet (Liber 2008; reviderad och utökad version Gidlunds 2015), Tystnader (Gidlunds 2013) och Dagarnas skum. Historien om en låt (eget förlag, 2014).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Musik på blodigt allvar : en studie av musikens roll i krig och konflikter
  2. +
  3. Filmmusik : det komponerade miraklet Version 2.0

De som köpt den här boken har ofta också köpt Filmmusik : det komponerade miraklet Version 2.0 av Peter Bryngelsson, Joakim Tillman (häftad).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Musik på blodigt allvar : en studie av musikens roll i krig och konflikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderar inte
    AnnA, 21 november 2019

    Författarens syfte att skriva om musik i konfliktsituationer - som han inte är ensam om - är nog vällovligt men boken innehåller alltför många sakfel i det historiska avsnittet för att vara trovärdig. Gissningar, antaganden om förhållanden under tidig modern tid (före 1900-talet) utan någon musikvetenskaplig underbyggnad (studie eller forskning) lanseras.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Bryngelsson