Lyckelängan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-02-04
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789178513079
Lyckelängan (e-bok)

Lyckelängan E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-04
46
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Lyckelängan är ett exklusivt privatägt äldreboende beläget på den sörmländska landsbygden.

Dit flyttar Wilhelm Erhardt, under påtryckning av sin förmögne son Victor.

Wilhelm är en avhoppad före detta Stasiagent från DDR som på sjuttiotalet sökte politisk asyl i Sverige och sedan jobbat på FRA och inom åklagarmyndigheten. Han finner sig väl tillrätta i sin nya tillvaro, trots stor misstro till en början. På boendet får han vänner han känner stor samhörighet med och tillsammans har de mycket gemensamt.

Wilhelm fattar tycke för en färgad flicka med ursprung från Kenya, som går på vårdskolan och gör sin praktik på Lyckelängan.

En dag försvinner Dalia, som flickan heter. Hon hittas strax därefter mördad i en lada. Hennes pojkvän blir dömd för mordet. I lagens och i allmänhetens ögon är pojkvännen skyldig, men Wilhelm och hans vänner och även ungdomarnas föräldrar är övertygade om att han är oskyldig.

Wilhelm och hans vänner beslutar sig för att försöka gå till botten med fallet, få pojken fri och finna den rätte gärningsmannen. Det innebär vissa svårigheter då de stundtals påverkas negativt av förvirring och glömska, men tillsammans stöttar de varandra och i sina bästa stunder är de fortfarande briljanta i sin yrkesutövning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Axel Vilde