Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2019-06-05
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
220 x 170 x 8 mm
Vikt
227 g
Komponenter
Paperback
SAB
Lz
ISBN
9789178513918
För Finlands frihet och framtid : brev från en kämpe under finska vinterkriget (häftad)

För Finlands frihet och framtid : brev från en kämpe under finska vinterkriget

Brev från en kämpe under finska finterkriget 1939-40

Häftad Svenska, 2019-06-05
109
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
En brevsamling fylld av varm kärlek och längtan från finska vinterkrigets kalla och mörka tid. Breven skrevs av Hans Erik Sarén, reservist från Gamlakarleby, under de 109 dagar han var inkallad till Finlands försvar. De 46 breven hem genomsyras av hans kärlek och omsorg om sina två små barn och sin älskade hustru, sjuksköterskan Mathilda, hon som kom att förvara breven i en låda så länge hon levde.
Samtidigt en realistisk skildring av det påfrestande livet i fält, hårda strider, bitande kyla, otillräcklig utrustning men även gott kamratskap och sammanhållning. I skogarna norr om Ladoga deltog hans kompani i djärva och spännande patrullstrider bakom fiendens linjer för att oroa och överrumpla.
Han drevs av ett starkt patos att försvara Finlands självständighet och skydda landet från att bli ett ryskt lydrike. Han ville inte krig, han längtade efter freden men såg det som en självklarhet, ja, förmån att göra en insats för att försvara Finlands frihet och demokrati. Han skrev hem till sin älskade Tilda: Vi strida för våra barns framtida fredliga lycka och frihet, för ännu ofödda släktens väl.
Hans och Mathildas barn Jan-Erik och Kristina har båda medverkat i sammanställningen av denna bok. De har genom detta velat hedra sina föräldrar och alla som har kämpat på olika sätt för att Finland skulle bli ett bra land att leva i.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För Finlands frihet och framtid : brev från en kämpe under finska vinterkriget
  2. +
  3. J.V. Snellman och hans gärning : Ett finskt-svenskt symposium hållet på Hässelby slott 1981 till 100-årsminnet av Snellmans död

De som köpt den här boken har ofta också köpt J.V. Snellman och hans gärning : Ett finskt-sve... (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Palmér

Bloggat om För Finlands frihet och framtid : brev fr...