Rektorn som gjorde rätt?: En berättelse om motstånd vingummi och mod. (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-07-23
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789178514847
Rektorn som gjorde rätt?: En berättelse om motstånd vingummi och mod. (e-bok)

Rektorn som gjorde rätt?: En berättelse om motstånd vingummi och mod. (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-07-23
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Läraren Lena har huvudvärk och är nära utbränd. Mitt bland utvärderingsanalyser och kallt kaffe får hon nog, slänger sin kalender och vänder ryggen till kvällsmöten, skolan och hela skolsystemet. Vart ska hon ta vägen? Vad ska hon göra? Och hur överlever man utan sin planeringskalender?

Rektorn Tord medicinerar bort sina stressymtom och försöker efter bästa förmåga leda sina skola genom nedskärningar och kommunal galenskap. Verkligheten kommer dock ikapp och Tord får sin tid utmätt. Istället för att gå i terapisamtal bestämmer han sig för att bli en pedagogisk vilde. Hur styr man en skola om skolinspektionen, budgeten och digitala plattformer inte längre är ett bekymmer?

Eleven Joel har det svårt i skolan. Ingen vill lyckas mer än han i skolan och ingen misslyckas mer än han i skolan. Skoldagarna är fyllda av nederlag, våld och ångest trots en dokumentation som kan räknas i kilo. Vem hjälper Joel? Räcker det med en post-it-lapp och en skruvdragare för att göra hans skoldagar meningsfulla?

Skolvaktmästaren P.A. är bitter och har inget till övers för pärmbärare, ingenjörer och lattedrickare. Enligt honom slutade samhället att fungera när kokkaffet försvann. Skolans värdegrund förbjuder honom att svära eder över allt som inte fungerar medan den digitala kontrollen över hans arbete får honom att tvivla på det goda i världen. Kan en kraschad server och etiopiskt kaffe få honom att tro på mänskligheten igen?

Rektorn som gjorde rätt? är en berättelse om hur skolan är och om hur den borde vara, en skildring full med humor, värme och nattsvart allvar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »