Sveriges nya miljardärer (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
A Nice Noise
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
125 x 144 x 7 mm
Vikt
58 g
SAB
Ls,Qba
ISBN
9789178531349
Sveriges nya miljardärer (mp3-skiva)

Sveriges nya miljardärer

Mp3-skiva Svenska, 2020-09-21
269
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sverige har i dag fler miljardärer än någonsin tidigare. Men det är inte i finansvärlden eller industrin som den nya eliten växer fram. Istället är det en ny generation av superentreprenörer som tar över. Många av dem startade med två tomma händer och en idé.

Framgångssagor som Spotify, Klarna och Izettle är bara toppen av detta isberg. Just nu formas en helt ny ekonomi, där riskkapital och gränslöshet dominerar. Men vilka är egentligen människorna bakom de nya svenska miljardbolagen? Vad driver dem? Och vad händer med ett samhälle när gamla strukturer slås sönder av digitala banbrytare?

I Sveriges nya miljardärer skildrar de prisbelönta journalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson de nya makthavarna och detta historiska skifte med en kritisk och nyfiken blick. Det är en berättelse om vinnare, men också förlorare.

De som intervjuas i boken är: Sebastian Siemiatkowski (Klarna), Henrik Persson Ekdahl (Optimizer invest), Pär Svärdson (Adlibris och Apotea), Stina Ehrensvärd (Yubico), Niklas Adalberth (Klarna och Norrsken), Jacob de Geer (Izettle), Fredrik Wester (Paradox Interactive), Daniel Ek (Spotify och Advertigo), Martin Lorentzon (Spotify och Tradoubler), Susanne Najafi (Eleven och Backing Minds), Sara Wimmercranz (Footway och Backing Minds), Jarno Vanhatapio (Nelly och Nakd), Niklas Östberg (Delivery Hero, ägare av Foodora och Onlinepizza), Isabella Löwengrip (Löwengrip Beauty), Theodore Bergqvist (Paradox Interactive och Gamers Gate), Erik Bergman (Catena Media och Great.com), Douglas Roos (Ladbrokes och Nyheter24-gruppen) och Anders Ström (Unibet).

 

Om boken

I rappt berättade avsnitt möter vi i denna reportagebok olika entreprenörer och deras väg till framgång och rikedom ... Vem som helst kan bli miljardär i dagens Sverige, slår ekonomijournalisterna Jon Mauno Pettersson och Erik Wisterberg fast i sin nya, läsvärda bok. Glupskt slukar jag boken, som trots sina drygt 400 sidor aldrig sackar. Mattias Svensson, SvD Både intressant och läsvärt om Sveriges allra rikaste. Folkbladet

 

Om författarna

Erik Wisterberg är ekonomijournalist inriktad på det digitala näringslivet. Han nominerades 2017 till Årets Journalist av Sveriges Tidskrifter. 2018 vann han Guldspaden Sveriges tyngsta pris för grävande journalistik.För Natur & Kultur är han tillsammans med Jon Mauno Pettersson aktuell med boken Sveriges nya miljardärer.

Jon Mauno Pettersson har tidigare arbetat på Dagens Industri och är idag nyhetschef på Breakit. 2018 vann han Guldspaden i kategorin Årets nytänkare . För Natur & Kultur är han tillsammans med Erik Wisterberg aktuell med boken Sveriges nya miljardärer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges nya miljardärer
  2. +
  3. Här brusar strömmen förbi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Här brusar strömmen förbi av Stina Ekblad (cd-bok).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Sagan om Spotify

    Erik Wisterberg, Jon Mauno Pettersson

    Hur lyckades Spotifygrundarna övertyga skivbolagen att ge bort sin musik gratis? Hur ser kopplingarna mellan musiktjänsten och piratrörelsen ut? Vilka är de okända genierna bakom koden? Utifrån intervjuer med ett 50-tal nyckelpersoner tecknas det ...