Barndom (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Monica Einarson
Utgivningsdatum
2021-10-04
Förlag
A Nice Noise
Översättare
Vanja Lantz
Dimensioner
138 x 136 x 15 mm
Vikt
125 g
SAB
Hce
ISBN
9789178532018
Barndom (cd-bok)

Barndom

CD-bok,  Svenska, 2021-10-04
318
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första delen i den självbiografiska Köpenhamnstrilogin.

Här möter vi den begåvade flicka som på tjugotalet växer upp i arbetarkvarteret Vesterbro i Köpenhamn. Hon bor med mamma, pappa och bror i en trång tvårummare. "Jag var sju år när olyckan drabbade oss", skriver Tove om när pappan förlorar sitt arbete som pannskötare. Hädanefter är tillvaron torftig, man lever på gamla wienerbröd och oroar sig för pengar. Modern med det "underliga hjärtat" är fjär och den lilla Tove kämpar som ett djur för att vinna hennes kärlek.

När hon ska börja skolan kan hon läsa och skriva och redan nu börjar brottningen med omvärldens bild av henne, arbetarungen. I takt med att hon upptäcker sig själv och världen bortom mammas gata blir diktandet små verser hon så småningom börjar nå framgång med det som ska bli hennes väg ut. Barndomen är lång och smal som en kista, och man kan inte ta sig ur den på egen hand skriver hon i en häpnadsväckande formulering.

Den bitska och skoningslöst ärliga författaren har roat och oroat mängder av svenska läsare med den självbiografiska romanen Gift. Gift är tredje delen i den trilogi Köpenhamnstrilogin som tidigare utkommit i pappersformat och nu kommer som CD/MP3-CD-format. Samtidigt som Barndom (del 1) och Ungdom (del 2).

Om författaren

Danska Tove Ditlevsen (1917-1976) var på sin tid vida läst och skandalomsusad för sina skoningslöst ärliga böcker, som skärskådar kroppsliga och känslomässiga mänskliga erfarenheter med en blandning av slagfärdighet och skör het. Hennes böcker återutges nu som moderna klassiker, och kommer bland annat på engelska hos Penguin Classics.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barndom
  2. +
  3. Ungdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdom av Tove Ditlevsen (cd-bok).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tove Ditlevsen