Sorgeängel (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (265.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Mirjam & Hervor (del 7)
Inläsare
Susanne Alfvengren, Gun Olofsson
Utgivningsdatum
2019-06-10
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789178610761

Sorgeängel Ljudbok

(23 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-06-10

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Del 7: Mirjam & Hervor.

Mirjam och Hervor anländer med båt till en liten strand vid Torneälven. Här, i ett hus i skogen några mil från Hervors hemby Kuivalihavaara, ska de ta det lugnt, plocka bär, "landa" och samla kraft. Det sistnämnda gäller framför allt Mirjam, som har svårt att komma över sin älskade Calles bortgång.

Helt isolerade är de dock inte. Via skogspromenader och utflykter till byn skaffar de sig nya bekanta, allt ifrån två "glitterpinnar" från Stockholm till en tatuerare, byns nya frisör samt en sameflicka som säljer fisk.

Men allt går inte bara sin gilla gång i skogen utanför Kuivalihavaara. I en isolerad stuga i skogen möts de av oerhört tragiska livsöden. Dessutom härjas området av bränder, som försvåras av kraftiga vindar. Det räcker med en enda förflugen liten gnista så kan katastrofen vara ett faktum.

Och frågan är om alla bränder verkligen är olyckshändelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sorgeängel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fina Miriam och Hervor
  - (Västerås), 2 april 2023

  En fin berättelse på alla sätt. De är så charmiga, de här böckerna. Väldigt sorgligt att det här var sista.

 2. Mirjam och Hervor.
  -, 9 februari 2023

  Jag har lyssnat på sju böcker och njutit. Det blir tomt. Hoppas det blir flera böcker. Tack.

 3. Sorgeängel
  Ellinor Lilljeqvist, 26 februari 2020

  Njutning från början till slut !

 4. Underbara Mirjam och Hervor!
  Nina S, 25 juli 2019

  Dessa damer är ju underbara, jag är så glad att det kom en sjätte bok i serien till sist. Hervor ör lika tvär och rakt på sak som vanligt! Denna gång tar författaren upp framför allt sorg men även ämnen som sekterism och hämnd. De är tillbaka uppe i Hervors hemtrakter och med skogsbränder som bakgrund. (Känns väldigt aktuellt och skrämmande såhär mitt i en värmebölja.) När man lyssnar blir det en extra upplevelse eftersom man får höra dialekterna. Susanne och Gun är perfekta uppläsare. Hela serien rekommenderas!

 5. Hervor och Mirjam gör det igen!

  Jag älskar att lyssna på böckerna som handlar om dessa två så omaka personer, men ändå så fantastiska vänner.Deras röster som tar oss igenom hela historien. De som läst in boken gör hela berättelsen! Marianne Cedervalls beskrivning av personer och människors olika livsöden är också mycket fängslande.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Marianne Cedervall